20 Yasindaki Gencin Katil Zanlisi Ile Yegenine Yardim Eden Amca Tutuklandi

Isparta’nin Yakaören köyünde tartistigi 20 yasindaki genci silahla vurarak öldüren sahis, amcasinin evinde saklandigi çatida kiskivrak yakalandiktan sonra bugün amcasi ve yengesi ile birlikte adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen katil zanlisi gözyaslarina hakim olamadi. Mahkeme sonrasi katil zanlisi Hayri Akyürekli ile yegenine yardim eden amca tutuklandi.

20 Yasindaki Gencin Katil Zanlisi Ile Yegenine Yardim Eden Amca Tutuklandi
Olay, dün sabah saatlerinde Yakaören köyünde meydana geldi. Daglik bölgedeki kulübede karsilasan Hayri Akyürekli ile Ramazan Kurt (20) arasinda kavga çikti. Kavga sirasinda Hayri Akyürekli, belinden çikardigi silahla Kurt’u vurdu. Olay yerinde hayatini kaybeden gencin cesedini sürükleyerek dere kenarina götürmeye çalisan Hayri Akyürekli, çevredeki vatandaslarin onu görmesi üzerine araci ile olay yerinden kaçti. Vatandaslarin ihbari üzerine olay yerine jandarma ve saglik ekipleri sevk edildi. Isparta Sehir Hastanesi morguna kaldirilan Ramazan Kurt’un cenazesi, yapilan otopsinin ardindan Yakaören köyünde defnedildi.

Amcasinin evinde battaniye sarili bir halde yakalandi

Katil zanlisi Hayri Akyürekli, cinayet isledikten sonra Yakaören köyündeki amcasinin evine gitti. Evin çati kisminda battaniyeye sarili bir halde saklanan katil zanlisi, JASAT ekiplerinin basarili çalismasi sonrasi 2 saat içerisinde kiskivrak yakalandi. Cinayet sirasinda kullandigi silahi ise evin bahçesindeki köpek kulübesine sakladigi ögrenildi.

Amca ve yenge 18 yil hüküm alan baska birini daha evinde saklamis

JASAT ekipleri dün gerçeklesen cinayeti arastirirken, amca ve yenge, uyusturucu madde temin etme baskasina verme saglama suçundan 18 yil hüküm alan cezaevinden kaçan R.K isimli vatandasi iki buçuk ay evde sakladigi ögrenildi. R.K, Jandarmanin dedektifleri olan JASAT ekiplerince cinayet zanlisi Hayri Akyürekli’nin amcasinin evinde bulunan ahirda yakalanip gözaltina alindi. R.K. bugün mahkemeye çikarilarak tutuklandi.

Katil zanlisi mahkemeye getirilirken gözyaslarina hakim olamadi

Katil zanlisi dün adli islemleri için karakola götürüldükten sonra bugün sabah saatlerinde amcasi Hasan Akyürekli, ve yengesi Aysegül Akyürekli ile birlikte adliyeye getirildi.

Adliyeye getirilirken göz yaslarina hakim olamayan katil zanlisi Hayri Akyürekli ile amcasi mahkeme sonrasi tutuklanirken, yenge Aysegül Akyürekli ise serbest birakildi.
Kaynak: İHA