Ingiltere'de Ülke Tarihindeki En Sicak Yilbasi Yasandi

Ingiltere’de 31 Aralik ve yeni yilin ilk günü olan 1 Ocak’ta hava sicakliklarinin rekor seviyeye ulasmasiyla ülke tarihindeki en sicak yilbasi yasandi.



Ingiltere’de 31 Aralik yilbasi arifesinde rekor sicakliklarin ardindan bugün hava sicakliginin 16 derecenin üzerine çikmasiyla ülke tarihindeki en sicak "1 Ocak (yilbasi günü)" yasandi. Bugün baskent Londra’daki St. James’s Park’ta 16.2 santigrat dereceye yükselen sicaklik ile "en sicak yeni yil günü rekoru" kaydedildi. Daha önce 1 Ocak gününde en yüksek sicaklik 15.6 derece ile 1916’da Ingiltere’nin güneyindeki Cornwall’da kaydedilmisti. Meteoroloji Ofisi, 31 Aralik gününde ise ülkenin Merryfield, Somerset, Nantwich ve Cheshire bölgelerinde kaydedilen 15.8 derece sicaklik ile tarihin en yüksek yilbasi arifesinin yasandigini aktardi.

Sicakliklar düsecek

Meteoroloji Ofisinden bir yetkili, ülkede Aralik sonu ve Ocak ayi basindaki ortalama sicakligin genellikle 7-8 santigrat derece civarinda oldugunu, ancak güneybatidan esen rüzgarlarin ülke genelindeki havanin daha sicak olmasina yol açtigini ifade etti.

Meteoroloji Ofisi, Azor Adalari’ndan geldigi düsünülen sicak subtropikal hava akisinin Sali gününden itibaren etkisini Kuzey Kutbu’ndan esen soguk rüzgarlara birakacagini ve hava sicakliklarinin düsecegini vurguladi. Ofisi Sali gününe kadar Edinburgh’da gündüz sicakliklarinin 3 santigrat dereceye, Londra ve Cardiff’te ise 7 santigrat dereceye düsmesinin beklendigini, Iskoçya’nin kuzey kesimlerinde Sali gece yarisi ile Çarsamba sabahi arasinda rüzgar ve kar görülebilecegine yönelik uyari verdi.

Buz pisti kapatildi

Baskent Londra’da bir buz pateni pistine ev sahipligi yapan Somerset House, ülkede görülen yüksek sicakliklar nedeniyle buz pateni pistinin kapatildigini duyurdu. Yapilan açiklamada, "Devam eden sicaklarin buzun kalitesi üzerindeki etkisi nedeniyle 1 Ocak’ta buz pistimizi kapatmak zorunda kaldik" denildi.
Kaynak: İHA