Bu Hafta 9 Film Vizyona Girecek

Usta Yönetmen Mesut Uçakan'in yeni filmi 'Suveyda', hafiz olmak isteyen 11 yasindaki bir çocugun hikayesini beyaz perdeye tasiyacak 'Elli Kelimelik Mektuplar', 27 Mayis darbesi sonrasi Yassiada'ya gönderilen dönemin Bayindirlik Bakani Ahmet Tevfik Ileri'nin hikayesini anlatiyor Oscar ödüllü Amerikali oyuncu Matt Damon'in basrolünde oynadigi 'Durgun Su' Türk izleyicisiyle bulusacak.

Türkiye'deki sinema salonlarinda bu hafta 5'i yerli 9 film vizyona girecek.

Usta yönetmen, senarist ve yapimci Mesut Uçakan'in yeni filmi "Suveyda" yarin izleyici ile bulusacak.

"Reis Bey", "Kavanozdaki Adam", "Kelebekler Sonsuza Uçar", "Yalniz Degilsiniz", "Anka Kusu" ve "Sevda Kusun Kanadinda" gibi önemli yapimlara imza atan yönetmenin 15 yil aradan sonra vizyona girecek filmi, hafiz olmak isteyen 11 yasindaki bir çocugun hikayesini odagina aliyor.

Filmde hafiz olma çabasindaki "Hadim"i canlandiran basrol oyuncusu Necip Fazil Belge'ye; tiyatro ve dizi oyuncusu Fatih Küçük, Yusuf Duru, Mehmet Kefli, Sila Naz Akça, Seda Kement Aydin, Kivilcim Kaya, Hülya Akyol, Mehmet Fatih Yildiz ve Ahmet Sahin gibi isimler eslik ediyor.

- "Elli Kelimelik Mektuplar"

Gizem Karaca Ekmekçi, Ilker Kizmaz, Tekin Temel, Ilhan Sesen ve Derya Alabora'nin oynadigi "Elli Kelimelik Mektuplar" adli filmin yönetmenligini Emir Khalilzadeh üstlendi.

Biyografi türündeki film; 27 Mayis darbesi sonrasi Yassiada'ya gönderilen dönemin Bayindirlik Bakani Ahmet Tevfik Ileri'nin hikayesini odagina aliyor.

- "Insanlar Ikiye Ayrilir"

Burcu Biricik, Pinar Deniz, Aras Aydin, Basak Dasman ve Erdem Akakçe'nin basrollerinde oynadigi "Insanlar Ikiye Ayrilir"; bankalarin çesitli sebeplerden pesine düsemedikleri borçlari satin alip, tahsil etmeyi kendine misyon edinmis bir sirkette çalisan Duygu ve Bahadir'in yollarinin Ceren'le kesismesiyle degisen hikayelerini anlatiyor.

Yönetmenligini Tunç Sahin'in üstlendigi dram türündeki yapimin görüntü yönetmenligini Sebastian Weber yapti.

- "Baturalp"

Gökhan Aksu'nun yönetmen koltugunda oturdugu; Gürkan Arikboga, Yakup Yavru, Erdem Çömlek ve Oguz Serin'in rol aldigi yerli komedi filmi "Baturalp"; yakin arkadasi ile birlikte kahvehane isleten bir adamin, mahallede bir silahli çatismaya denk gelmesiyle gelisen olaylar etrafinda dönüyor.

- "Sir-Ayet: Ölü Dogan"

Günay Günaydin'in yönettigi; Efsun Akkurt, Sebahat Adalar, Betül Ceyhan, Sehnaz Dilan ve Ceysu Yetkin'in oynadigi yerli korku filmi "Sir-Ayet: Ölü Dogan"; bes yil önce kaybettigi annesini sürekli rüyalarinda görmeye baslayan genç bir kizin basindan geçenleri konu ediniyor.

- "Durgun Su"

Tom McCarthy'nin yönettigi; Matt Damon, Abigail Breslin, Camille Cottin, Deanna Dunagan ve Robert Peters'in rol aldigi "Durgun Su" Türk izleyicisi ile bulusacak.

Basrolünü Oscar ödüllü Amerikali oyuncu Matt Damon'in üstlendigi film, Marsilya'da okuyan kizi Allison'in, islemedigini iddia ettigi bir cinayetin zanlisi olarak tutuklanmasi sonucu kizini hapisten çikarmak adina solugu Fransa'da alan bir babanin hikayesini anlatiyor.

- "Kara Kutu"

Pierre Niney, Lou de Laage, Andre Dussollier ve Olivier Rabourdin'in rol aldigi "Kara Kutu" gerilim meraklilarinin ilgisini çekmeye aday.

Yann Gozlan'in yönetmenligindeki film, yeni bir uçagin içerisinde yer aldigi ölümcül bir kazanin arkasindaki sir perdesini aralamaya çalisan genç ve yetenekli bir kara kutu analistinin hayatini odagina aliyor.

- "Çok Satanlar"

Lina Roessler'in yönettigi "Çok Satanlar"; babasinin butik yayinevini devralan bir kadinin, zamaninda yayinevine ün getirmis olan ve simdilerde inzivaya çekilmis olan yazar Harris Shaw'un sözlesme geregi kendilerine bir kitap borcu oldugunu fark etmesiyle gelisen olaylari anlatiyor.

Senaryosu Anthony Grieco imzasi tasiyan filmin basrollerinde Aubrey Plaza, Cary Elwes, Michael Caine, Scott Speedman ve Ellen Wong oynuyor.

- "Z"

Keegan Connor Tracy, Jett Klyne, Sean Rogerson, Sara Canning ve Stephen McHattie'nin rol aldigi, Brandon Christensen'in yönetmenligini üstlendigi korku filmi "Z"; 8 yasindaki ogullarinin hayali arkadasi tarafindan musallat olunan bir ailenin gerilim dolu hikayesini konu aliyor.

Kaynak: AA