59 Yasinda Üniversite Kazanan Emekli Imam, Kaydini Ogluyla Birlikte Yapti

Emekli imam Murat Keles: 'Çocuklarimla beraber üniversite okuyacagim insallah'.

Sakarya'da yasayan ve 59 yasinda üniversite kazanan emekli imam Murat Keles, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ) Islami Ilimler Fakültesine kaydini ogluyla birlikte yapti.

Bes çocuk babasi Keles, Uluslararasi Kibris Üniversitesinde Adalet Meslek Yüksekokulunu bitirdi ve meslek hayatina imam olarak devam etti.

Imamliktan emekli olan Keles, hukuk fakültesi için Dikey Geçis Sinavi'na (DGS) hazirlandi. DGS'de yeterli puani alamayan Keles, ayni zamanda bu yil yapilan Yüksekögretim Kurumlari Sinavi'na (YKS) girdi. Keles, YKS'de aldigi puanla ASBÜ Islami Ilimler Fakültesi Ilahiyat Bölümünü kazandi.

Ankara'ya kayit yapmaya gelen Keles, 59 yasinda üniversiteli oldugu için sevinç yasadigini söyledi.

Çocuklarindan ikisinin üniversite mezunu oldugunu, diger ikisinin ise üniversite okuma asamasinda oldugunu belirten Keles, "Çocuklarimla beraber üniversite okuyacagim insallah." dedi.

Murat Keles, yasitlarinin üniversite sinavina girmeleri için kararli olmalari gerektigini, ögrenmek isteyenlerin mutlaka basaracaklarini dile getirdi.

ASBÜ Yabanci Diller Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hakan Demiröz ise üniversitenin önündeki trafik isiklarinda karsilastigi baba ile ogula yardimci olmak için yanlarina gittigini ve baba Murat Keles'in oglunun kaydini yapmaya geldigini sandigini aktardi.

Demiröz, ogul Yildirim Keles'e saka yoluyla "Hayirdir babani kaydettirmeye mi geldin?" diye sordugunu ve "Evet." yanitini aldigini söyledi.

Karsilastigi durumun olaganüstü oldugunu belirten Demiröz, "59 yasindaki Murat Bey'in böyle bir yola girmesi, üniversitemizi kazanmasi ve ogluyla birlikte üniversitemize kayit yapmaya gelmesi bizleri çok mutlu etti." diye konustu.
Kaynak: AA