Edirne Tabip Odasi Baskani Prof. Dr. Altun Açiklamasi 'Asili Olmak Rehavete Sek Etmemeli'

Edirne Tabip Odasi Baskani Prof. Dr. Gürcan Altun, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelede asili olmanin rehavete sek etmemesi gerektigini, mutlaka tedbirlere azami özenin gösterilmesi gerektigini söyledi.



Prof. Dr. Altun, gazetecilere yaptigi açiklamada, salginin etkilerinin tüm dünyada hissedilmeye devam ettigini söyledi.

Salginin kontrol altina alinabilmesi için dünya genelinde yaygin asilanmanin gerçeklestirilmesi gerektigine dikkat çeken Altun, yoksul ülkelerde asilama faaliyetlerinin yavas ilerledigini vurguladi.

Asi fazlasi olan ülkelerin asiya erismekte sikinti çeken ülkelere destek olmasi gerektigini belirten Altun, sunlari kaydetti:

"Dünya nüfusunun yüzde 40'ina en az bir doz Kovid-19 asisi yapilirken yoksul ülkelerdeki insanlarin yalnizca yüzde 1,8'ine bir doz Kovid-19 asisi yapilabilmistir. Asilama çalismalari homojen devam etmiyor. Yoksul ülkelerde yeterli asi temin edilemedigi için asilama çok daha düsük düzeylerde devam ediyor. Oysa ki bu salgin tüm dünyayi tehdit eden bir salgin. Dolayisiyla asi fazlasi olan ülkelerin o ülkelere asi göndermeleri ve destek olmalari gerekiyor. Dünya genelinde henüz nüfusun yüzde 27'si tam olarak asilanmis durumda. Bu açidan bakildiginda Delta varyantinin gerektirdigi toplum bagisikligindan çok uzakta görünüyor dünya. Bakildiginda ülkemiz açisindan da durum pek farkli degil."

Altun, salginla etkin mücadelenin asilanma ve kurallara tam uyumdan geçtigini dile getirdi.

Asinin hastaliktan korudugunu vurgulayan Altun, "Çocuklarimiza asi yaptiralim, eriskinler asilarini olsun. Bugüne kadar asi yaptirmamislar ya da asi takvimini tamamlamamis insanlar mutlaka asilarini olsunlar. Asili olmus olmak bizleri rehavete sevk etmesin. O yüzden mutlaka bireysel önlemlerimizi hiç gevsetmeden sürdürmemiz gerekiyor. Aksi halde bu hastaligin kontrol altina alinmasi mümkün degildir." diye konustu.

Kaynak: AA