Kovid-19'Un Yeni Varyanti 'Mu' ABD'nin 49 Eyaletine Siçradi

Yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) tespit edilen son varyanti Mu’nun sebep oldugu vakalar, ABD’nin 49 eyaletine yayildi.

Daily News’in derledigi bilgilere göre, ocak ayinda Kolombiya’da kesfedilen Kovid-19’un Mu varyanti, Hawaii ve Alaska dahil ABD’nin 49 eyaletinde tespit edildi.

Nebraska, yeni varyantin henüz kaydedilmedigi tek eyalet oldu.

Delta varyantindan daha bulasici ve asilara direnme potansiyeline sahip olduguna inanilan Mu varyantinin 384 vaka ile en çok California eyaletinde görüldügü bilgisi paylasildi.

30 Agustos'ta Dünya Saglik Örgütü, Mu varyantinin, diger Kovid-19 varyantlarinin hepsinden daha bulasici olma özelliginden dolayi takibe alinmasi gerektigini açiklamisti.

ABD Ulusal Alerji ve Bulasici Hastaliklar Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci de saglik yetkililerinin Mu varyanti üzerinde “yakin bir inceleme” sürdürdüklerini söylemisti.

- Isçi Bayrami Kovid-19 vakalarini olumsuz etkiledi

Johns Hopkins Üniversitesine göre, ABD'de dün kutlanan Isçi Bayrami'ni da içine alan son bir haftada, Kovid-19 vakalarinin geçen yilin ayni dönemine oranla yüzde 300'den fazla arttigi belirtildi.

Ülkenin çogu eyaletinde Kovid-19 vakalarinda artis devam ederken, son 4 haftada Kovid-19'a yakalananlarin sayisi 4 milyonun üzerine çikti.

Geçen hafta, Hastalik Kontrol ve Önleme Merkezi Direktörü Dr. Rochelle Walensky, asisiz Amerikalilara hafta sonuyla birlesen 3 günlük Isçi Bayrami tatili için seyahat etmemelerini tavsiye etmis ve asilanmis olanlari da bu dönemde seyahat etmenin riskli olabilecegi konusunda uyarmisti.

Kaynak: AA