KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar, Kütahya'da Sivil Toplum Kurulusu Temsilcileriyle Bir Araya Geldi Açiklamasi

'Biz Türkiye'ye yürekten bagli bir halkiz. Türkiye bizim ana vatanimizdir. 1571'den beri verilen mücadelede Kibris Türk halki mücahitleri Mehmetçikle beraber sehit düsmüslerdir'

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaskani Ersin Tatar, "Biz yürekten Türkiye'ye bagli bir halkiz. Türkiye bizim ana vatanimizdir. 1571'den beri verilen mücadelede Kibris Türk halki mücahitleri Mehmetçikle beraber sehit düsmüslerdir." dedi

Domaniç ilçesi Çarsamba köyünde bu yil 740'inci kez düzenlenen "Hayme Ana'yi Anma ve Göç Senlikleri"ne katilmak için kente gelen Tatar, daha sonra Kütahya Dumlupinar Üniversitesindeki Bedesten Tesisi'nde sivil toplum kurulusu temsilcileriyle aksam yemeginde bir araya geldi.

Buradaki toplantida konusan Tatar, 1071'de Malazgirt Savasi ile Selçuklularin Anadolu'ya girisi, Hayme Ana'nin evlatlari ve torunlari olan Osmanlinin bu yurtta verdigi mücadele, 1571'de Kibris'in fethi ve Mustafa Kemal Atatürk'ün verdigi mücadele ile bugün Dogu Akdeniz'de verilen mücadelenin ayni oldugunu söyledi.

Tatar, Türkiye ile KKTC'nin tüm dünyaya karsi mücadele sürdürdügünü belirterek, sunlari kaydetti:

"Büyük milletin neferleri olarak birlik ve beraberlik içinde büyük Türkiye ile Dogu Akdeniz'de KKTC ile ulusal hak ve çikarlarimizin korunmasi ve varligimizin en iyi sekilde sürdürülmesi için tüm dünyaya karsi, bizlere karsi gelenlere karsi, Kibris'ta Rumlara karsi Avrupa Birligi'nde Yunanistan'a ve digerlerine karsi büyük ve kutsal mücadele veriyoruz."

- "Kibris'ta halen oynanmak istenen bir oyun var"

Tatar, "federasyon" söylemleriyle KKTC'nin Türkiye ile olan baglarinin koparilmak istendigine isaret etti.

Ada'da federasyon kurulmasina izin vermeyeceklerini vurgulayan Tatar, söyle devam etti:

"Kibris'ta halen oynanmak istenen bir oyun var. Elli senelik federasyon görüsmeleriyle yapilmak istenen, Rumlarin çogunlugunun kendilerine göre azinlik olan Kibris Türklerini asimile etmek ve Kibris Federal Cumhuriyeti'nin tamamiyla Avrupa Birligi'ne baglanmasiyla Türkiye ile baglarini koparmak. Film ve oyun bu. Çünkü Türkiye Avrupa Birligi'nde degil. Türkiye Avrupa Birligi'nde olmadigi için öyle bir anlasma olabilse 3-5 sene içinde Türkiye'ye, 'Kibris'tan Türk askerinin çekilmesi lazim.' diyecekler."

Tatar, Kibris Türkleri ile Anadolu Türklerinin 1571'den beri var olan baglarinin tamamiyla koparilmasi için yalnizliga ve yok olusa kadar sürükleyecek tehlikeli bir oyun içine çekmek için propaganda ve algi operasyonlari yapildigini dile getirdi.

Cumhurbaskani Tatar, sözlerini söyle sürdürdü:

"Biz Türkiye'ye yürekten bagli bir halkiz. Türkiye bizim ana vatanimizdir. 1571'den beri verilen mücadelede Kibris Türk halki mücahitleri Mehmetçikle beraber sehit düsmüslerdir. Bu mücadeleler sonuç itibariyla Kibris Türk halki muhakkak ki bu varligi sürdürmeli. Bu varligi sürdürebilmesi için de yan yana yasayan iki ayri devletin is birligi içinde ancak bir anlasma olabilecegini, Türkiye'nin de destegiyle artik bütün dünyaya duyurmaya devam edecegiz. Zor bir süreç belki ama bizi gelecege güvenle götürebilecek yegane yoldur."

Tatar'in konusmasinin ardindan toplanti basina kapali devam etti.
Kaynak: AA