Cumhurbaskani Erdogan, Kabine Toplantisi'nin Ardindan Millete Seslendi Açiklamasi (1)

'Dünyada ve bölgemizde yasanan gelismeler, savunma sanayiinde katettigimiz mesafenin önemini tekrar tekrar ortaya koymaktadir' 'Insallah halen devam eden projelerimizi de hizla neticelendirerek ülkemizi savunma sanayiinde en üst lige çikarmakta kararliyiz'.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, dünyada ve bölgede yasanan gelismelerin Türkiye'nin savunma sanayiinde katettigi mesafenin önemini ortaya koydugunu bildirdi.

Cumhurbaskani Erdogan, Cumhurbaskanligi Külliyesi'ndeki Kabine Toplantisi'nin ardindan millete seslendi.

Cumhurbaskanligi Külliyesi'nde ve Istanbul'daki çalisma ofisinde, Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin, Almanya Basbakani Angela Merkel, Avrupa Birligi Konseyi Baskani Charles Michel, Irak Basbakani Mustafa el-Kazimi, Ingiltere Basbakani Boris Johnson, Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy'nin de aralarinda bulundugu çok sayida ülke yöneticisi ile telefon görüsmeleri gerçeklestirdigini hatirlatan Erdogan, bu temaslarda ülkeler arasindaki ikili iliskiler ve bölgesel sorunlar hakkinda fikir teatisinde bulunduklarini söyledi.

Tokyo Olimpiyatlari'nda madalya kazanan sporcular, çalistiricilari ve aileleriyle 23 Agustos'ta bir araya gelerek kendilerini bir kez daha tebrik ettiklerini belirten Erdogan, Türkiye'nin 2 altin, 2 gümüs ve 9 bronz madalya kazanarak tarihinin en büyük basarisini elde ettigini kaydetti.

Erdogan, "Sporcularimizin bu basarisinin gençlerimizin azmini ve heyecanini artirarak daha büyük zaferlerin yolunu açtigina inaniyorum." dedi.

Türkiye Belediyeler Birliginin düzenledigi "Genç Dostu Sehirler Kongre ve Sergisi"nde de Türkiye'nin dört bir yanindan gelen gençlerle kucaklastiklarini dile getiren Cumhurbaskani Erdogan, "Bu tür programlarin gençlerimizin yasadiklari sehirlerin mimarisinden kültürel dokusuna, spor altyapisindan yesiline kadar tüm boyutlariyla yakindan ilgilenmelerine vesile olduguna inaniyorum. Insallah gençlerimizle birlikte her bakimdan daha güzel, daha temiz, daha estetik, daha yasanabilir sehirler insa etmeyi sürdürecegiz." diye konustu.

Gençlerle hasret giderdikleri diger programlari da Ahlat'ta ve Malazgirt'te icra ettiklerini animsatan Erdogan, "Malazgirt Zaferi'nin 950'nci yil dönümü vesilesiyle önce 25 Agustos'ta Anadolu'nun batiya açilan penceresi Ahlat'taki çesitli etkinliklerde gençlerimizle bir araya geldik. Bilindigi gibi Ahlat'in tarihimizdeki önemine binaen burada, Van Gölü kiyisinda da bir Cumhurbaskanligi Külliyesi'ni ülkemize kazandirdik. Milletlerin sembolleriyle yasadigi gerçegine uygun sekilde bu külliyenin asirlar boyunca Anadolu'nun vatanimiz haline dönüsmesi mücadelesinin sembolü olarak nesillerden nesillere aktarilacagina inaniyorum." ifadelerini kullandi.

Erdogan, uzunca süredir düzenli olarak katildiklari Malazgirt Zaferi'nin yil dönümü törenlerini bu yil 26 Agustos'ta yine büyük bir cosku ile gerçeklestirdiklerini ifade etti.

Bosna Hersek ve Karadag'a yaptigi ziyaretlerde, ikili iliskilerden Balkanlarin gelecegine kadar pek çok hususu muhataplariyla ele alma firsati bulduklarini belirten Erdogan, "Gerek 25 Agustos gerek 26 Agustos'ta Cumhur Ittifaki'nin iki tarafi olarak buralarda bulunmamiz aramizdaki dayanismanin, aramizdaki birligin, beraberligin özellikle tabanin da kaynasmasina vesile olacagi için çok çok bunu önemsiyorum. Bu ziyaretlerde oralarda yasayan kardeslerimizin bize gösterdikleri samimi sevgi Balkanlarla kalbimizin halen birlikte çarptiginin ifadesidir." diye konustu.

Türkiye'nin savunma sanayisindeki önemli dönüm noktalarindan biri olan taarruzi insansiz hava araci Akinci'nin orduya teslim törenini 29 Agustos'ta Çorlu'da yaptiklarini hatirlatan Erdogan, "Kendi sinifinda dünyanin en iyilerinden olan Akinci sayesinde bu teknolojiye sahip araci üretebilen 3 ülkeden biri haline geldik. Dünyada ve bölgemizde yasanan gelismeler savunma sanayiinde katettigimiz mesafenin önemini tekrar tekrar ortaya koymaktadir. Insallah halen devam eden projelerimizi de hizla neticelendirerek ülkemizi savunma sanayiinde en üst lige çikarmakta kararliyiz." dedi.

Cumhurbaskani Erdogan, 30 Agustos'u da dolu dolu geçirdiklerini, törenlerin ardindan Milli Savunma Bakanligi, Genelkurmay Baskanligi, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanliginin ortak yönetim merkezi olan Ayyildiz Projesi'nin temelini attiklarini kaydetti.

"Ayyildiz Projemizle ordumuzu tek çati altinda yönetebilecegimiz en son teknolojiyle donatilacak ve çevre hassasiyetiyle de öne çikacak dünyanin en modern savunma merkezlerinden birine sahip olmus olacagiz." ifadelerini kullanan Erdogan, projeyi 19 Mayis 2023'te ordunun ve milletin hizmetine sunmayi hedeflediklerini ifade etti.

Erdogan, Milli Savunma Üniversitesine bagli Kara Harp Okulunun diploma törenine katildiklarini da hatirlatarak 15 Temmuz 2016'daki darbe girisiminin ardindan yeniden yapilandirilan Milli Savunma Üniversitesinin 5 yil gibi kisa bir sürede ordunun insan kaynagi ihtiyacini istenilen standartlara ve sayilara uygun sekilde karsilayacak seviyeye geldigini bildirdi.

Ertesi gün Istanbul'da Deniz ve Hava Harp okullarinin mezuniyet töreninde genç tegmenlerin ve ailelerinin sevinçlerine ortak olduklarini belirten Erdogan, denizci ve havaci tegmenlere görev yerlerinde basarilar diledi. ???????

(Sürecek)
Kaynak: AA