Yarim Asri Askindir Elinden Igne Ipligi Düsürmüyor

Zonguldak'in Eregli ilçesinde yasayan 67 yasindaki Necmi Yilmaz, çocuk yaslarda ögrendigi terziligi 54 yildir ilk günkü heyecaniyla sürdürüyor Necmi Yilmaz: 'Terzilik hiç aklimda, hayalimde olmayan bir meslekti. Ise basladiktan sonra sevdim. Bugün de halen ayni sevgiyle devam ediyorum'

Zonguldak'in Eregli ilçesinde terzilik yapan 67 yasindaki Necmi Yilmaz, meslegini igne ve ipligi eline aldigi ilk günkü hevesle 54 yildir devam ettiriyor.

Yilmaz, 13 yasindayken madenci babasiyla tesadüfen girdigi terzi dükkaninda çirak olarak çalismaya basladi.

Severek yaptigi isinde kendini gelistirerek kalfaliga yükselen Yilmaz, yillar içerisinde mesleginin aranan ustalarindan oldu.

Ilerleyen zamanda kendi dükkanini açan, yarim asri askindir elinden igne ve ipligi birakmayan Yilmaz, çalisma azmiyle çevresindekilerin takdirini topluyor.

Terziligi ilk günkü heyecanla sürdüren Yilmaz, ömrü vefa ettigi sürece meslegini yapmak istiyor.

- "Yine ayni meslegi seçerdim"

Necmi Yilmaz, AA muhabirine, terziligin kolay bir is olmadigini, sabir istedigini söyledi.

Yillar önce babasiyla terzi dükkanina gitmesiyle hayatinin degistigini anlatan Yilmaz, "Babamla bir aksamüstü sokakta gezerken tesadüfen bir terzi dükkanina girdik, tanidigimiz bir yer de degildi. Içeri girdigimizde babam, 'Size çirak lazim mi?' diye sordu. Usta da 'Lazim.' deyince ertesi gün ise basladim. Terzilik hiç aklimda, hayalimde olmayan bir meslekti. Ise basladiktan sonra sevdim. Bugün de halen ayni sevgiyle devam ediyorum." diye konustu.

Yilmaz, bugüne kadar terziligi seçtigi için hiç pisman olmadigini aktararak, sunlari kaydetti:

"'Tekrar hangi isi seçersin?' diye sorsalar, yine ayni meslegi seçerdim. Ben o günden bugüne saat 07.30'da evden çikarim, saat 20.00'ye kadar da terzihanemde çalisirim. Prensip sahibi birisiyim, dükkanimi 1-2 saat kapatayim, müsteri kapida beklesin, asla yapamam. Bu isi takip etmek gerekiyor. Az bir sey gevsek biraktigin zaman bu iste basarili olamazsin."

Meslek hayatinda birçok çirak yetistirdigini anlatan Yilmaz, "Herkesin bir meslek sahibi olmasi gerekir. Özellikle gençlere sunu tavsiye ediyorum; basta sabirli olacaklar, sebat edecekler. Simdiki gençler çok aceleci, her sey bir anda olsun bitsin istiyorlar. Böyle bir sey yok. Biz bu meslekte 5 sene çiraklik yaptik. Bizim dönemlerimizde ilkokul talebesi 5 yilda nasil okulunu bitirip ortaokula geçtiyse biz de o 5 yil da çirakliktan kalfaliga geçis yaptik. Bu is öyle pat diye olmuyor. Hemen acele yapayim dersen bu iste basarili olamazsin." ifadelerini kullandi.

Yilmaz, meslegini 54 yildir sürdürdügünü belirterek, dükkanina gelen müsterilere hizmet vermenin yani sira yöreden yurt disina gidenlerin de siparislerini alarak adreslerine gönderdigini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA