Okullara Destek Için Kovid-19 Salgin Yönetim Merkezi Kuruldu

Ögretmen ve yöneticiler, destege ihtiyaç duyduklari her an Milli Egitim Bakanligi Iletisim Merkezinin 444 0 632 numarali telefonunu arayabilecek Yarindan itibaren devreye alinacak merkez, okullardan gelecek çagrilara aninda cevap vererek gerekli yardim ve yönlendirmeyi yapacak.

Milli Egitim Bakanligi (MEB), okullardaki tedbirlerle olasi temas veya vaka durumunda izlenecek yollarin takibi için Kovid-19 Salgin Yönetim Destek Merkezi kurdu.

Bakanliktan yapilan açiklamada, yeni egitim ögretim yilinin yarin yüz yüze baslatilacagi hatirlatilarak, yüz yüze egitimin bir kez daha kesintiye ugramamasi için tüm imkanlarini seferber eden Milli Egitim Bakanliginin, okullardaki tedbirler ile olasi temas veya vaka durumunda izlenecek yollarin takibi amaciyla Kovid-19 Salgin Yönetim Destek Merkezi kurdugu kaydedildi.

Ögretmen ve yöneticilerin, destege ihtiyaç duyduklari her an Milli Egitim Bakanligi Iletisim Merkezinin (MEBIM) 444 0 632 numarali telefonunu arayabilecekleri duyurulan açiklamada, sunlar kaydedildi:

"Yarindan itibaren devreye alinacak merkez, okullardan gelecek çagrilara aninda cevap vererek gerekli yardim ve yönlendirmeyi yapacak. Ögretmen ve yöneticiler, MEBIM'in 444 0 632 numarali telefonunu arayacak. MEBIM okullardan gelen çagrilari otomatik olarak Kovid-19 Merkezine yönlendirecek. Yardim talep edilen konuya göre merkez, daha önce hazirlanan rehber, kilavuz ve algoritma uyarinca gereken yardim ve yönlendirmeyi yapacak. Ihtiyaç halinde, Milli Egitim Bakanligi bünyesindeki Kovid-19 Danisma Kurulunun da görüsleri alinacak."
Kaynak: AA