KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar, Hayme Ana'nin Türbesini Ziyaret Etti

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaskani Ersin Tatar, Osmanli Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin babaannesi, Ertugrul Gazi'nin annesi Hayme Ana'nin, Kütahya'nin Domaniç ilçesindeki türbesine ziyarette bulundu.

Osmanli'nin beylikten devlete geçisinin gerçeklestigi Domaniç'te, bu yil 740'inci kez düzenlenen "Hayme Ana'yi Anma ve Göç Senlikleri"ne katilan Cumhurbaskani Tatar, Çarsamba köyünde yer alan Hayme Ana Türbesi'nde dua etti.

Türbedeki program kapsaminda, Kütahya Olgunlasma Enstitüsü tarafindan hazirlanan örtü, sandukanin üzerine yerlestirildi.

Tatar, ani defterine, "Hayme Ana'mizin huzurunda bulunmaktan büyük bir huzur duymaktayim. Ertugrul Gazi, Osman Gazi'nin anne ve ninelerine, Osmanli'nin yani Kibris Türkü'nün de ecdadina, ayni soydan gelen Kibris Türkü adina sevgi, saygi ve hürmetlerimi sunarim. Büyük milletimizin bekasi ve gelecegi için geçmisimizi anmak, soyumuzun önemi ve mücadelemizin bilinci ile Hayme Ana'mizin basarilari, bir kadin olarak yaptiklarinin ölümsüzlestirilmesi çok anlamli. Mekani cennet olsun." yazarak imzaladi.

Tören alanina geçen Cumhurbaskani Tatar, burada kurulan kil çadirlari gezdi. Çadirdaki vatandaslar, "Magusa Limani" türküsünü seslendirdi.

Tatar'a, türbe ziyaretinde Kütahya Valisi Ali Çelik ile Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Ahmet Misbah Demircan ve bazi milletvekilleri eslik etti.

Kaynak: AA