Ilisilik Köyüne Yapilacak Yeni Caminin Temeli Atildi

Çankiri'nin Ilgaz ilçesine bagli Ilisilik köyünde depreme dayaniksiz oldugu için yikilan caminin yerine yapilacak yeni caminin temeli atildi.

AK Parti Çankiri Milletvekili Salim Çivitcioglu, temel atma töreninde yaptigi konusmada, yeni caminin projesinin özenle hazirlandigini ifade etti.

Projeyi gördügünde büyük heyecan yasadigini belirten Çivitcioglu, mimar Mehmet Osmanlioglu'na tesekkür ederek, "Sayin mimarimiza göstermis oldugu ilgiye, alakaya, gayrete ve emegine çok tesekkür ediyorum. Inaniyorum ve güveniyorum, Ilisilikli hemserilerimiz, Istanbul'dan Çankiri'dan ne yapmasi gerekiyorsa bir an evvel yapacaklar. Ben de buradan söz veriyorum, size ne sekilde katki sunmam gerekiyorsa her zaman emrinizdeyim, her zaman yaninizdayim." diye konustu.

Ilisilik Köyü Egitim, Kültür ve Yardimlasma Dernegi Baskani Irfan Çakir da 250 haneli Ilisilik köyünün, gurbette yasayanlarla birlikte yaklasik 2 bin 500 nüfusa sahip oldugunu belirtti.

Eski caminin 1977 yilinda insaatina baslandigini, 1983 yilinda tamamlanarak hizmete girdigini söyleyen Çakir, "Camimiz sayisal olarak yetmiyordu. Özellikle cuma günleri, bayram günleri bizim köyümüze disaridan gurbetçilerimiz katilim sagladigi için yeterli degildi. Daha sonra yaptirmis oldugumuz deprem etüdüyle 5 ve üzeri depremlere dayanikli olmadigi ortaya çikti. Allah'in izniyle bugün burada atmis oldugumuz temelde, ileride bizlerin torunlarinin torunlari bunu tarihi eser olarak adlandiracak ve 'Ecdadimiz bize ne güzel eser birakmis' diye bizlere ve sizlere dua edecek." dedi.

Çakir, eski cami ve yeni caminin yapiminda emegi geçenlere tesekkür etti.

Yeni caminin mimari Mehmet Osmanlioglu da Islam sehirlerinin merkezlerinin cami olduguna isaret etti.

- "Camide 633 kisi namaz kilabilecek"

Ilisilik köyünün de merkezinin yeni cami olacagini ifade eden Osmanlioglu, su bilgileri paylasti:

"Bu cami gerçekten köyün uzun zaman ihtiyacini saglayacak büyüklükte insa ediliyor. Camimiz deprem açisindan oldukça güvenli bir bina olacak insallah. Caminin arsa alani 770 metrekare civarinda. Yikilan cami 163 metrekare, yeni yapilacak cami ise 252 metrekare alana oturuyor. Dolayisiyla yaklasik 90 metrekare daha büyük bir cami yapiyoruz, sadece taban oturumu olarak. Komple insaat alani, cami ve ilave birimleriyle birlikte 1088 metrekareye ulasiyor. Camide 633 kisi namaz kilabilecek. Yaklasik olarak caminin maliyeti 6,5 milyon lira civarinda."

Konusmalarin ardindan dua edilerek caminin temeli atildi, daha sonra katilimcilara yemek ikram edildi.

Kaynak: AA