Ermenek'te Su Jeti Ve Flyboord Gösterileri Ilgiyle Izlendi

Karaman'in Ermenek Ilçesinde bu yil 25’incisi gerçeklestirilen Ermenek Taseli Kültür, Sanat ve Sila Senliginde düzenlenen su jeti ve flyboord gösterileri ilgiyle izlendi.

Senlik kapsaminda Ermenek HES Turkuaz Baraj Gölü kenarina kurulan iskelede gün boyunca su jeti ve flyboord gösterileri düzenlendi. Ayrica senlige katilanlar seyyar havuzda gönüllerince eglenirken ücretsiz tekne turlarina katildilar. Etkinliklerde Flyboord sporcusu Furkan yilmazin su üzerinde yaptigi ilginç gösteriler ilgiyle takip edildi.

Ermenek belediye baskani Atila Zorlu gazetecilere yaptigi açiklamada geçen yil salgindan dolayi yapamadiklari senliklerin bu yil 25. yaptiklarini söyledi.

Bu yil geçmis senelerden farkli olarak denizi olmayan ilçede su sporlari gösterilerini senlige dahil ettiklerini ifade eden zorlu sunlari kaydetti:

" Festivallerin amaci hemserilerin bir araya gelmesi, geleneklerin yasatilmasidir. Salgin kurallari çerçevesinde bir senlik yapmaya çalistik. Ilçemizde deniz olmasa da muhtesem turkuaz renginde bir baraj gölümüz var. bu göl gerek dogal güzellikleri yaninda su sporlari için uygun bir yer. senlik boyunca belediyemiz tekneleri ile tekne turlari düzenleniyor. Profesyonel su sporculari Su Jeti. su kayagi ve flyboord gösterileri yapiyor. Ayrica ülkemizin bir çok yerinden motorcular ve offroad meraklilari ilçemize geldi. Biz turizmin gelismesini istiyoruz. suyumuz, dogamiz, tarihimiz var. Insallah bunu basaracagiz. Herkesi bu güzellikleri görmeye davet ediyoruz."

Kaynak: AA