Bati Karadeniz Üniversiteleri Birligi Dönem Toplantisi Bartin'da Yapildi

Bati Karadeniz Üniversiteleri Birligi dönem toplantisi, Bartin Üniversitesi ev sahipliginde gerçeklestirildi.



Üniversiteden yapilan açiklamaya göre, bölge üniversitelerinin birikimlerini bir araya getirerek, bölgesel kalkinmanin saglanmasi ve ülke gelisimine katki sunulmasi amaciyla kurulan Bati Karadeniz Üniversiteleri Birligi'nin dönem toplantisi Bartin Üniversitesinde yapildi.

Toplantida konusan Rektör Prof. Dr. Orhan Uzun, Yüksekögretim Kurulu (YÖK) tarafindan hazirlanan "Kovid-19 Tedbirlerine Iliskin Uygulama Rehberleri" hakkinda bilgi verdi.

Üniversitelerde örgün programlarda yüz yüze egitime geçilmesi karariyla YÖK ve Türk Standartlari Enstitüsü is birligiyle "Küresel Salginda Egitim ve Ögretim Süreçlerine Yönelik Uygulamalar Rehberi" ile "Kampüs Ortamina Yönelik Uygulamalar Rehberi" olmak üzere iki ayri rehber hazirlandigini aktaran Uzun, "Üniversitelerdeki egitim-ögretim süreci ve kampüslerde alinmasi gereken önlemlere iliskin detayli bilgilerin yer aldigi bu rehberler, üniversitelerimizin sürece dair planlamalari için önemli çalisma oldu. Inaniyorum ki salgin sürecinde basariyla egitim-ögretime devam eden üniversitelerimizde önümüzdeki süreçlerde de bu kazanimlar artirilarak sürdürülecektir." ifadelerini kullandi.

- Kovid-19 sürecine iliskin tecrübe paylasimi yapildi

Bati Karadeniz Üniversiteleri Birligi Dönem Baskani ve Abant Izzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alisarli baskanliginda gerçeklestirilen toplantida, salgin sürecinde yapilmasi gereken ve yüz yüze egitim faaliyetlerinin devam edebilmesi için dikkat edilmesi gereken konular hakkinda rektörlerin görüsü alindi.

Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar'in Düzce Üniversitesi bünyesinde hayata geçirilen "HES Kodu Web Servislerinin Ögrenci Bilgi Sistemi ve Personel Bilgi Sistemi Entegrasyonu" hakkinda bilgi verdigi toplantida, yüz yüze egitim, ders içerikleri, uygulama ve aktiviteler, harmanlanmis (hibrit) ögretim, program özelinde planlamalar, güvenli kampüs ortami ve seyreltilmis yogunluk gibi konular degerlendirildi.

Toplantiya, Bilecik Seyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sükrü Beydemir, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Sakarya Uygulamali Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saribiyik, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savasan, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufali, Çankiri Karatekin Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mehmet Erdem ile Bartin Üniversitesi Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Mehmet Zahmakiran, Prof. Dr. Sedat Yazici ve Prof. Dr. Sevim Çelik katildi.

Kaynak: AA