Ankara'da Karsiliksiz Çeklerle Dolandiricilik Yapan Suç Örgütüne Yönelik Operasyon Açiklamasi 18 Gözalti

Adliyeye sevk edilen 8 süpheliden örgütün elebasi oldugu öne sürülen Haci B'nin de aralarinda bulundugu 6'si tutuklandi.

Baskentte kurduklari paravan sirketler üzerinden karsiliksiz çeklerle dolandiricilik yapan suç örgütüne yönelik operasyonda 18 zanli gözaltina alindi.

Alinan bilgiye göre, Ankara Bati Cumhuriyet Bassavciliginca yürütülen sorusturma kapsaminda paravan sirketler üzerinden piyasaya karsiliksiz çek sürülerek yüksek miktarda haksiz kazanç saglandigi tespit edildi.

Suça karisan kisilerin 500 bin lira karsiliginda ticari sicili temiz, senetleri zamaninda ödeyen firmayi satin aldigi ve karsiliksiz çekleri piyasaya bu firma üzerinden sürdükleri, milyon liralik mal ve hizmet satin alarak çok sayida kisiyi magdur ettikleri belirlendi.

Ankara Emniyet Müdürlügü Mali Suçlarla Mücadele Subesi ekiplerinin 6 aylik teknik ve fiziki takibinin ardindan safak vakti suç örgütüne yönelik es zamanli operasyon düzenlendi.

Operasyonda örgütün elebasi oldugu öne sürülen Haci B'nin de aralarinda bulundugu 18 süpheli gözaltina alindi.

Emniyetteki islemlerinin ardindan 10 zanli serbest birakildi.

Adliyeye sevk edilen 8 süpheliden Haci B'nin de arasinda oldugu 6'si tutuklandi, 2'si adli kontrol sartiyla saliverildi.
Kaynak: AA