Agri'da Selden Etkilenen Çocuklarin Yüzü Hayirseverlerin Yardimlariyla Güldü

Agri'da yasayan çift, hayirseverlerin yardimiyla selden zarar gören köydeki çocuklari ayakkabi, kirtasiye malzemeleri, oyuncak ve yas pastayla sevindirdi.

Gençlik ve Spor Il Müdürlügü'nde mimar olan Lütfü ve hemsire esi Hatice Bolat Yigit çifti, 15 Agustos'ta meydana gelen selden zarar gören Tasliçay ilçesine bagli Gözucu köyündeki çocuklari mutlu etmek için çalisma baslatti.

Çift, hayirseverlerin destegiyle temin ettikleri ayakkabi, mont, satranç takimlari, oyuncak, yas pastalari beraberindeki gönüllüler ve Tasliçay Belediye Baskani Ismet Tasdemir ile köyü ziyaret etti.

Köy okulunda ögrencilerle bir araya gelen çift ve beraberindekiler, onlarla sohbet edip vakit geçirdi.

Yigit çifti, burada yaklasik 50 ögrenciye ayakkabi, satranç takimi ve kirtasiye malzemeleri hediye edip pasta ikraminda bulundu.

Belediye Baskani Tasdemir de ögrencilere oyuncak hediye etti.

Lütfü Yigit, AA muhabirine, son bir yilda hayirseverlerin de destegiyle kentteki 31 okulda ögrencilere çesitli yardimlarda bulunduklarini söyledi.

Bölgede kislar sert geçtigi için daha çok bot ve mont yardiminda bulunduklarini belirten Yigit, söyle konustu:

"Türkiye'nin her tarafinda bulunan arkadas ve dostlarimizin destegiyle çocuklara yardimda bulunuyoruz. Bu bölgede hem cografya zor hem de kislar çetin geçiyor. Selden zarar gören köydeki çocuklara yardimci olmak istedik. Karabük'ün Safranbolu ilçesinde kirtasiye isi yapan Ahmet Duman Er, kirtasiye malzemeleri ve yakin çevresiyle ayakkabi gönderdi. Gençlik ve Spor Il Müdürü Ismail Çalgan satranç takimi ve spor malzemeleri gönderdi. Biz de pasta alip çocuklara ikram ettik. Agri'nin en ücra köylerine kadar gidiyoruz. Egitimi önemseyerek elimizden geldigince yardimda bulunmaya çalisiyoruz."

Belediye Baskani Tasdemir de devletin köyde yaralari sardigini ve kendilerinin de çesitli hediyelerle çocuklari sevindirdigini ifade etti.

Hemsire Yigit ise çocuklarin yüzündeki sevincin kendilerini mutlu ettigini dile getirdi.

Kaynak: AA