Suriye Kaynakli Petrol Sizintisina Iliskin KKTC Kiyilarinda Iki Bölgede Yapilan Incelemelerde Kirlilige Rastlanmadi

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti (KKTC) Basbakanlik Müstesari ve Kriz Komitesi Baskani Hüseyin Amcaoglu, Suriye kaynakli olan ve KKTC'ye yönelen petrol sizintisina iliskin, Dalaman'dan havalanan IHA'nin iki yerde ihbar vermesinin ardindan yapilan incelemelerin tamamlandigini ve her iki bölgenin de temiz oldugunu bildirdi.

Amcaoglu, Suriye kaynakli petrol sizintisina iliskin son durumu degerlendirdi.

IHA'nin bildirdigi birinci ihbar bölgesinin Karpaz bölgesinin 6 deniz mili kuzeyinde oldugunu aktaran Amcaogu, KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanligi Sahil Güvenlik botlarinin incelemesinde bölgede herhangi bir kirlilige rastlanmadigini belirtti.

Amcaoglu, ikinci ihbar yerinin ise Yenierenköy bölgesinin 21 deniz mili kuzeyinde oldugunu, Türkiye Sahil Güvenlik botlarinin bölgede incelemelerde bulundugunu ancak kirlilikle karisilasilmadigini ifade etti.

Yetkili kisi olarak, ilgili tüm mercilerden teyit edilmis bilgiler dogrultusunda bilgi akisini sagladiklarini söyleyen Amcaoglu, "Herkes bir seyler söylüyor. Bu is magazin isi degil. Gerçekler konusulmali, gündem yapmaya gerek yok." ifadesini kullandi.

Alinin tedbirlerde hiçbir gevsemenin olmadigina dikkati çeken Amcaoglu, tüm teçhizatin Dipkarpaz bölgesinde bekletildigini ifade etti.

Kaynak: AA