Malezya Ve Ürdün Çikisli Suni Deri Ithalatina Dampinge Yönelik Önlem Uygulanacak

Malezya ve Ürdün Hasimi Kralligi menseli-çikisli suni deri ithalati için sorusturma açilmasi ve bu ürünler için dampinge karsi önlem uygulanmasi kararlastirildi.

Ticaret Bakanliginin "Ithalatta Haksiz Rekabetin Önlenmesine Iliskin Teblig"i Resmi Gazete'de yayimlanarak yürürlüge girdi.

Buna göre, Malezya ve Ürdün Hasimi Kralligi menseli-çikisli "yalniz, poliüretanla kaplanmis, sivanmis veya lamine edilmis dokumaya elverisli suni ve sentetik liflerden metrekare agirligi 150 grami geçen dokunmamis mensucat" ve "yalniz, dokumaya elverisli maddelerden mesnedi bulunan, metrekare agirligi 150 grami geçen deri taklitleri" tanimli koagüle suni deri ithalatinda resen yapilan incelemeler sonucunda önlemlerin etkisiz kilinmasina karsi sorusturma açildi.

Bu kapsamda, Çin Halk Cumhuriyeti menseli koagüle suni deri ithalatinda dampinge karsi önlem uygulanirken, bu önlemin Malezya ve Ürdün üzerinden yapilan ithalat ile etkisiz kilindigina yönelik resen yapilan degerlendirmeler üzerine Bakanlik tarafindan inceleme baslatildi.

Incelemeler sonucunda Malezya ve Ürdün menseli-çikisli ürünler için önlemlerin etkisiz kilinmasina karsi sorusturma açilmasina, sorusturma konusu esya ithalatinin Çin Halk Cumhuriyeti menseli ithalatta uygulanan dampinge karsi önlem tutarinda teminata baglanmasina karar verildi.

Bu ürünler için dampinge karsi önlem tutari kilogram basina 1,9 dolar olarak uygulanacak.

Kaynak: AA