AK Parti'li Çalik'tan Bolu Belediye Baskani'nin Sosyal Medya Yayininda Anlattigi Anisina Tepki

TBMM Kadina Yönelik Siddetin Arastirilmasi Komisyonu Baskani ve AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalik, Bolu Belediye Baskani Tanju Özcan'in katildigi sosyal medya yayininda bir kadinla yasadigi diyalogu anlatmasina tepki gösterdi.



Çalik'in iletisim ofisinden yapilan yazili açiklamaya göre, Milletvekili Çalik, Malatya'daki temaslari kapsaminda mimarlarla bir araya geldi.

Daha sonra AK Parti Malatya Il Kadin Kollari ile Yesilyurt Ilçe Kadin Kollari Baskanliklarinin düzenledigi "STK Bulusmasi"nda kadin sivil toplum kuruluslarinin temsilcileriyle bir araya gelen Çalik, burada yaptigi konusmada, kadinlarin bugüne kadar yaptiklari çalismalari yakindan takip ettiklerini, 20 yildir siyaset yaparken de kadinlarin hep özel ilgi alani oldugunu ifade etti.

Çalik, söyle devam etti:

"Insana yapilan siddetin, tacizin, tecavüzün, canliya yapilan siddetin tamamen karsisindayiz. Bu konuda da tavrimizi net bir sekilde ortaya koyuyoruz. Bolu Belediye Baskani'nin kendisinden tüp bebek konusunda yardim isteyen bir hanimefendi için söyledigi cümleler yürek yarasidir. Biz siyaset yapiyoruz, herkesin derdiyle dertleniyoruz. Çok özel ve mahrem konularini paylasan erkek ve kadinlar var. Ama özelikle basörtülü bir kadin olarak vurgusunu yaparak, hassasiyetini göz önünde bulundurmadan yasamis oldugu hadiseyi 'enteresan ve komik hadise' diye anlatabilecek seviyedeki bir siyasetçiyi, toplumun degerlerine aykiri veya toplumun hassasiyetlerini rencide edici sözlerini kiniyorum. Kadin üzerinden hiçbir sekilde siyaset yapilmamasi gerektigini düsünüyorum. Her siyasetçinin vatandaslarla ilgili yasamis oldugu diyaloglar vardir ama bunlarin bazilari paylasilmayan bilgilerdir."

Kaynak: AA