Tarihi M.Ö 2000'Lere Dayanan Akçaabat'in Tarihi Fotograflarla, Objelerle Sergileniyor

Trabzon’un Akçaabat Belediyesi tarafindan “M.Ö 2000-M.S 2021 Akçaabat” adli sergi açildi.

Tarihi M.Ö 2000'Lere Dayanan Akçaabat'in Tarihi Fotograflarla, Objelerle Sergileniyor
Akçaabat Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügü tarafindan açilan sergide geçmisten günümüze kadar Akçaabat’in tarihi, kültürü, sporu, yasanmis olaylari ve önemli sahsiyetleri fotograflarla, yazilarla ve objelerle sanatseverlerin begenisine sunuldu. Akçaabat Hamamçimeni Çarsisi 1. katta bulunan belediyeye ait galeride açilan sergiye Akçaabat Kaymakami Ramazan Kurtyemez, Akçaabat Belediye Baskani Osman Nuri Ekim, Cumhuriyet Bassavcisi Hayrullah Sahin, AK Parti Trabzon Il Baskani Sezgin Mumcu, Ilçe Jandarma Komutani Yüzbasi Baris Kesici, sivil toplum kuruluslari, ögretmenler, ögrenciler ve vatandaslar katildi.

Açilista konusan Akçaabat Belediye Baskani Osman Nuri Ekim, serginin katilanlari zamanda yolculuga çikardigini belirterek, “M.Ö. 2000 yilindan günümüze ele aldigimiz ilk adi Hermonassa olan Akçaabat’imiz, eskilerden beri hareketli sehir yasami, eski çaglara kadar uzanan tarihi, sahip oldugu zengin kültürel mirasi ve kalintilari, kendine özgü farkliliklari, güzellikleri ile görülmesi gereken en önemli yerlesim yerlerinden biridir” dedi.

Serginin iki baslik altinda toplandigini dile getiren Baskan Ekim, “Bugün burada açtigimiz sergi ile Akçaabat’imizi eski çaglardan günümüze kadar islemeye çalistik. Sergimizi iki baslik altinda topladik. Birinci kisimda birçok tarihi olaylara sahne olmus ve her Akçaabatlinin bilmesi gereken bazi yasanmis olaylari tarihi süreç içerisinde vermeye çalistik. Akçaabat’in ve Trabzon’un fethi, Sargana destani, muhacirlik yillari ve Akçaabat’in düsman isgalinden kurtulusu gibi daha birçok olaya sergimizde yer verdik. Bu vesile ile sehitlerimizi bir kez daha minnet ve rahmetle aniyorum. Ruhlari sad olsun. Sergimizin ikinci kisminda ise Cumhuriyet sonrasi ve günümüzdeki Akçaabat’i vermeye çalistik. Akçaabat’in sporunu, tütünü, köftesini, pazarini ve tabii ki tarihi Ortamahalle’mize yer verdik. Sergimizi gezerken eski çaglardan baslayip günümüze kadar olan Akçaabat adeta bir film seridi gibi gözümüzde canlanacak. Özellikle ögrencilerimizin ve gençlerimizin bu sergiyi gezmelerini, yasadiklari yerin, Akçaabat’in tarihini burada görmelerini arzu ediyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA