Türk Dünyasindan Ressamlar Kirsehir'de

2021 Ahi Evran Yili etkinlikleri kapsaminda kentin tarihi ve kültürel alanlari hakkinda resim çalismalari yapmak üzere Türk dünyasindan ressamlar Kirsehir'e geldi.

Valilikten yapilan yazili açiklamaya göre, kente gelen ressamlar Vali Ibrahim Akin'i ziyaret etti.

Ziyarette konusan Vali Akin, Türk dünyasi ressamlarinin tarih, kültür, müzik ve ayni zamanda Ahiligin baskenti olan Kirsehir'in degerlerini resmedecek olmalarindan duydugu memnuniyeti dile getirdi.

2021 yilinin Ahi Evran-i Veli'nin dogumunun 850. yili olmasi sebebiyle UNESCO tarafindan ve Cumhurbaskanliginca yayinlanan genelge ile "Ahi Evran Yili" olarak ilan edildigini animsatan Vali Ibrahim Akin, sunlari kaydetti:

"Türk dünyasindan ressamlar Kirsehir'e, Uluslararasi Türk Kültürü Teskilati (TÜRKSOY) tarafindan organize edilen etkinlik üzerine geldiler. Ilimizde gezip gördükleri yerleri çizerek ortaya koyacaklari eserler bu yil 34'üncüsünü düzenleyecegimiz Ahilik Haftasi'nda sergilenecek. Devletimiz kültürel ve sanatsal çalismalara her zaman destek vermistir. Bizler de ilimizde bu konularda yürütülen çalismalari önemsiyoruz. Bu tür etkinliklerin, Türk soyundan gelen kardes ülkelerimizle aramizdaki dostluk baglarini daha da pekistirecegine inaniyoruz."

Ziyarette, Ticaret Il Müdürü Mahmut Dalgali ile Il Kültür ve Turizm Müdür Yardimcisi Eyüp Temur da yer aldi.

Kaynak: AA