Tünelde Çalisirken Akima Kapilan Elektrik Isçisi Dikkatsizligi Yüzünden Canindan Oluyordu

Erzurum'da çalistigi tüneldeki elektrik panosuna sigortasini kapatmadan müdahale ederken akima kapilan ve vücudunda 2. ve 3. derece derin yaniklar olusan genç isçi, yasadigi korkuyu unutamiyor Isçi Nail Yurt: 'Dikkat etmek lazim, dikkatsizligim sonucu oldu. Basima gelen olay baskasinin basina gelmesin, önce is güvenligini alsinlar. Elektrik islerinde elektrigi kesmeden hiçbir seye müdahale etmesinler'

ILHAMI ERKILÇ - Erzurum'da bir tüneldeki elektrik panosuna sigortasini kesmeden müdahale etmesi sonucu meydana gelen patlamada yaralanan 19 yasindaki Nail Yurt'un yasadigi olay kabusu oldu.

Ispir ilçesindeki Dallikavak tünelinde çalisan Nail Yurt (19), 3 gün önce tüneldeki elektrik panosuna baglanan su pompasi tesisatini kontrol etti.

Yetkili ve seflerinin tünel yakinindaki dereden arizalanan su pompasini çikarmaya gittigi sirada, panodaki tesisati sigortasini kapatmadan kontrol eden Yurt, elindeki aletlerin kablolara temasi sonucu akima kapildi.

Dirseklerine kadar iki kolu, yüzü, ve vücudunun çesitli yerlerinde 2. ve 3. derece yaniklar olusan Yurt'a ilk müdahaleyi patlama sesini duyan arkadaslari yapti.

Yerde baygin haldeyken üzerine toprak atan arkadaslari, daha sonra Yurt'u Erzurum Sehir Hastanesi Yanik Tedavi Merkezine getirdi.

Burada tedaviye alinan ve dikkatsizligi yüzünden yasadigi korkuyu unutamayan Yurt, iyilesecegi günü umutla bekliyor.

Nail Yurt, AA muhabirine yaptigi açiklamada, dikkatsizligi yüzünden kabus gibi bir olay yasadigini söyledi.

Kendisine ilk müdahaleyi, patlamayi duyan tüneldeki çalisma arkadaslarinin yaptigini ifade eden Yurt, sunlari belirtti:

"Seflerimiz deredeki su pompasinin çikarmaya gitmisti, ben de o arada elektrik panosundaki tesisati telefonumun fenerini açip kontrol etmek istedim. Yere düsen telefonumu almak isterken elimdeki malzemelerle panoya temas etmem sonucu akima kapildim. Patlama sesini duyan arkadaslarim gelip elektrik geçirmeyen is ayakkabimi çikardilar ve üzerime toprak döktüler."

Yurt, gece sürekli yasadigi olayi sayikladigini anlatti.

Erzurum Sehir Hastanesi Yanik Tedavi Merkezi imkanlarinin çok iyi oldugunu söyleyen, doktor ve personele ilgi ve alakasindan dolayi tesekkür eden Yurt, "Dikkatli olsaydim, panonun elektrigini kesseydim böyle bir olay yasamazdim. Dikkat etmek lazim, dikkatsizligim sonucu oldu. Basima gelen olay baskasinin basina gelmesin, önce is güvenligini alsinlar. Elektrik islerinde elektrigi kesmeden hiçbir seye müdahale etmesinler." diye konustu.

Yanik Tedavi Merkezi doktorlarindan Onur Ceylan da vücudunun çesitli yerlerinde 2 ve 3. derece derin yaniklar olusan Yurt'u yakindan takip ettiklerini belirterek, medikal tedavilerinin sürdügünü dile getirdi.

Kaynak: AA