Sahibinden.Com, Tüm Çalisanlarina Çalisma Modelini Seçme Esnekligi Sunuyor

sahibinden.com Is Destek Genel Müdür Yardimcisi Güntulu Peker: 'Salginin basladigi Mart 2020'den bu yana uyguladigimiz 'uzaktan çalisma' artik kalici hale gelecek ve salgini sonrasinda da uzaktan ve hibrit çalisma seçenekleri ile çalismaya devam edecegiz'

sahibinden.com Is Destek Genel Müdür Yardimcisi Güntulu Peker, salginin basladigi Mart 2020'den bu yana uyguladiklari uzaktan çalismanin artik kalici hale gelecegini ve salgin sonrasinda da uzaktan ve hibrit çalisma seçenekleri ile çalismaya devam edeceklerini belirtti.

sahibinden.com'dan yapilan açiklamaya göre, 2020 yilinda tüm dünyada etkisini gösteren salgin nedeniyle kurumlar uzaktan ve esnek çalisma modellerini olabildigince fazla sayida çalisani kapsayacak sekilde genisletmek zorunda kaldi.

Bu degisimle birlikte çalisan basina yapilmasi gereken ek teknoloji ve egitim yatirimlari da sirketlerin yeni bütçe kalemleri arasina girdi.

Çalisan deneyimini ön planda tutan sahibinden.com, yeni çalisma modelini belirlerken global ve yerel arastirma sonuçlarini inceledikten sonra, islerin dogasini ve is yapis sekillerini analiz etti ve sonrasinda "Yeni Çalisma Düzeni Belirleme Anketi" ile çalisanlarinin görüslerini aldi.

Açiklamada görüslerine yer verilen sahibinden.com Is Destek Genel Müdür Yardimcisi Güntulu Peker, yasanan bu geçisin en saglikli sekilde gerçeklesmesi için, kurumlarin izleyebilecegi yola iliskin öneriler ve iyi uygulama örneklerini paylasti.

Süreci tasarlarken "Arastirma, analiz ve anket" asamalarini takip ettiklerini belirten Peker, salginin basladigi Mart 2020'den bu yana uyguladiklari "uzaktan çalisma"nin artik kalici hale gelecegini ve salgin sonrasinda da uzaktan ve hibrit çalisma seçenekleri ile çalismaya devam edeceklerini açikladi.

En uygun çalisma modelini kurgularken tüm görüs ve önerileri masaya yatirdiklarini belirten Peker, yeni çalisma uygulamasinin detaylarina ve amaçlarina iliskin sunlari kaydetti:

"Teknolojik altyapimiz ve uygulamalarimiz sayesinde 800'e yakin çalisma arkadasimiz ile ofis disinda da etkin ve verimli çalistigimizi yönetim olarak gözlemledik. Bunun üzerine kazanimlarimizi koruyacagimiz ancak pandemi döneminde eksikligini hissettigimiz sosyallesmeyi ve birlikte çalismayi da barindiran modelimizi hayata geçirmeye karar verdik. Dijital yakinlik yaklasiminin yani sira pek çok yeni uygulama ve proje sayesinde modelimizi sürdürülebilir hale getirebildik."

- "Çalisanlarimiza destek ödemesi yapiyoruz"

Yeni çalisma modelinin olasi dezavantajlarini ortadan kaldirmak için hayata geçirilen uygulamalar hakkinda da bilgi veren Peker, yöneticilere ve çalisanlara, uzaktan çalismanin etkin yönetilebilmesine yönelik egitimler verdiklerini aktardi.

Peker, yapilan çalismalara iliskin su ifadeleri kullandi:

"Çalisanlarimizin artan ev harcamalarina yönelik olarak her ay yaptigimiz ev destek ödememiz var. Çalisma ortamlarinda ofis rahatligini ve ergonomisini yaratabilmeleri için çalisanlarimiza 'Sen Nerede Ofis Orada' adiyla tek seferlik bir destek ödemesi yapiyoruz. Pandeminin ortadan kalkmasini takiben, uzaktan çalisma modelindeki arkadaslarimizla 4 haftada 1 gün bir araya gelecegimiz toplantilar ve aktiviteler organize edecegiz. Bunlar, kurum kültürünü ve yaraticiligimizi besleyecek, birlikte basarma hissimizi güçlendirip basarilarimizi birlikte kutlamamizi saglayacak programlar olacak. Bir yandan ödüllü ofisimiz sahiplex’in tasarimini yeni çalisma modelinin gereklerine göre yenilerken bir yandan da sanal ofis çalismalarini yürütüyoruz."

- Üç farkli çalisma modeli seçenegi

Açiklamada yer alan bilgiye göre, çalisanlar için tamamen uzaktan, hibrit ve tamamen ofiste olmak üzere üç farkli çalisma modeli seçenegi tanimlandi.

sahibinden.com'un çalisma modelini benzer uygulamalardan fakli kilan sey, departmandan bagimsiz olarak tüm çalisanlarin bu modellerden istedigini tercih edebilmesi olarak öne çikiyor.

Tamamen uzaktan çalisma modelinde çalisanlar tüm çalismalarini uzaktan yürütebiliyor. Bu modelde çalisanlar islerini etkin sekilde sürdürebilecekleri sürece, is gereksinimleri izin veriyorsa farkli sehirlerden de çalismalarina devam edebiliyorlar.

Ihtiyaç duymalari halinde ise, dijital çalisan deneyimi sistemi üzerinden rezervasyon yaparak Türkiye'nin dört bir yaninda konumlanan ofislerden yararlanabiliyorlar.

Hibrit modelde çalisanlar haftalik çalisma gününün, kendi belirleyecegi 3 gününü ofiste geçirirken diger 2 gününde uzaktan çalisabiliyor. Ek bir uygulama olarak 3 aylik Haziran-Agustos döneminde tamamen uzaktan modeline geçis yapabiliyor.
Kaynak: AA