New York Borsasi Zayif Gelen Istihdam Verisi Sonrasi Karisik Seyirle Kapandi

New York borsasi, agustosta beklentilerin oldukça altinda kalan tarim disi istihdam verisinin ardindan haftanin son islem gününü karisik seyirle tamamladi.

Kapanista Dow Jones endeksi yüzde 0,21 azalarak 35.369,09 puana düstü.

S&P 500 endeksi yüzde 0,03 azalisla 4.535,77 puana gerilerken Nasdaq endeksi yüzde 0,21 artisla 15.363,5 puana yükseldi.

Zayif gelen istihdam verisi sonrasi güne negatif bir seyir baslayan endeksler, gün içerisinde teknoloji hisselerindeki yükselisle karisik bir seyir izledi.

ABD'de bugün açiklanan verilere göre, tarim disi istihdam agustosta 235 bin kisi artarak piyasa beklentilerinin oldukça altinda gerçeklesirken issizlik orani beklentiler dahilinde yüzde 5,2'ye düstü.

Analistler, istihdam artisinin agustosta keskin bir sekilde yavasladigini, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgininda Delta varyantina iliskin endiselerin arttigini belirtti.

ABD Baskani Joe Biden da zayif gelen istihdam verisinin nedeni olarak Delta varyantini gösterdi. Delta varyantiyla mücadelede daha fazla ilerleme kaydedilmesi gerektigini vurgulayan Biden, gelecek hafta bu varyantla mücadele için atilacak bir sonraki adimlari açiklayacagini bildirdi.

Öte yandan, ABD'de Tedarik Yönetim Enstitüsü (ISM) imalat disi endeksi agustosta aylik 2,4 puan azalisla 61,7 degerini alarak piyasa beklentilerinden az düsüs gösterdi.

Kaynak: AA