CHP'li Akin Açiklamasi 'AK Parti Iktidari Ülkemizi Yoksullastirdi'

CHP Genel Baskan Yardimcisi ve Balikesir Milletvekili Ahmet Akin, "AK Parti iktidari ülkemizi yoksullastirdi. Üretimi, tarimi bitirdi. Üretemeyen köylü köyünü terk etti ve kentlerde kent yoksullari olustu." dedi.

Akin, Meclis'te düzenledigi basin toplantisinda, Genel Baskan Kemal Kiliçdaroglu, vatandasin elektrik faturalarina tepkisini gündeme getirince iktidarin, 2,1 milyon haneye elektrik tüketim destegi verildigini açikladigini belirtti.

"Bu bir itiraftir." diyen Akin, bunun, Türkiye'nin içinde bulundugu ekonomik buhrani açik seçik ortaya koyan bir veri oldugunu öne sürdü.

AK Parti'nin 2002'de "Yoksullugu bitirecegim." diye iktidara geldigini ancak gelinen noktada vatandaslarin çok daha fazla yoksullastigini savunan Akin, "AK Parti iktidari ülkemizi yoksullastirdi. Üretimi, tarimi bitirdi. Üretemeyen köylü köyünü terk etti ve kentlerde kent yoksullari olustu." diye konustu.

Akin, faturasi ödenmedigi için her ay ortalama 185 bin konutun elektriginin, 80 bin konutun da dogal gazinin kesildigini iddia etti. Zamlarin devam ettigini dile getiren Akin, "AK Parti yaptigi bütün beceriksizlikleri vatandasimizin sirtina zam olarak yüklüyor. Tek politikasi, beceriksiz politikalari örtmek için zam yapmak. 84 milyon vatandasimizi müsteri gibi gören bir iktidar var. Ülkeyi yönetemiyorlar ve Türkiye savruluyor." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA