Bozkurt'taki Sel Felaketinde 4 Yakinini Kaybeden Faik Öztürk Yasadiklarini Anlatti

Sel sularinin bastigi evde amcasi, amcasinin kizi ve torunu ölen, amcasinin damadi ise kaybolan Faik Öztürk: 'Yagmur sürekli yagdi, komsularimla beraber çalistik. Ormanlardan görülmedik bir su geldi'

BILAL KAHYAOGLU - Kastamonu'nun Bozkurt ilçesindeki sel felaketinde 4 akrabasini kaybeden Faik Öztürk, yasadiklarini anlatti.

Siddetli yagislarin ardindan 11 Agustos'ta Ezine Çayi'nin tasmasi sonucu ayni aileden Mehmet Öztürk (85) ile damadi Avni Hararci (50), kizi Ayse (53) ve torunu Eda Hararci'nin (20) oturdugu evi su basti.

Ekipler selin ardindan yaptiklari aramada Mehmet Öztürk ile Eda ve Ayse'nin cansiz bedenine ulasti. Avni Hararci'yi arama çalismalari ise halen sürüyor.

Mehmet Öztürk'ün yegeni Faik Öztürk, AA muhabirine yasadiklari üzücü olayi aktardi.

Sel felaketinin yasandigi gün Bozkurt'un Kizilcaelma köyünde oldugunu belirten Öztürk, "Yagmur yagmaya basladi. Elime kazma kürek aldim. Tikali yerleri açtim. Yagmur sürekli yagdi, komsularimla beraber çalistik. Ormanlardan görülmedik bir su geldi." dedi.

Sel nedeniyle Bozkurt'un merkezine gelemediklerini ifade eden Öztürk, sunlari kaydetti:

"Yakinlarim bodrum katta oturuyorlardi, çikamamislar. Üçünü buldular. Damat hala kayip. Içisleri Bakanimiz Süleyman Soyu bizi helikopterle köye getirtti. Allah razi olsun. Türkiye'miz yanimizda. Askerimiz çalisiyor. Devletimizden, milletimizden memnunuz."
Kaynak: AA