AK Parti Izmir Il Baskani Kerem Ali Sürekli, Buca'da Esnafla Bir Araya Geldi

AK Parti Izmir Il Baskani Kerem Ali Sürekli, Izmir'in kent içi ulasim, trafik, alt yapi yenileme ve içme suyu gibi sorunlarini her platformda dile getirdigini belirterek, CHP'li yerel idarelerin ortaya koydugu çözümlerin efektif ve köklü degil popülist ve günü kurtarmaya yönelik oldugunu belirtti.

AK Parti Izmir Il Baskanligi'ndan yapilan açiklamaya göre Il Baskani Sürekli, ilçe ziyaretleri kapsaminda Buca'da esnaf ve sanatkarlarla bir araya geldi.

Açiklamada degerlendirmelerine yer verilen Sürekli, çözüm odakli bir yaklasimla vatandaslari dinlemeye devam edeceklerini belirtti.

AK Parti iktidarinin 20 yildir esnaf ve sanatkarla güçlü bir bag kurdugunun isaret eden Sürekli, kent içi ulasimda köklü çözüm getirecek Izmir Körfez Geçisi Projesi'nin (IZKARAY) belediye ve odalarin engeliyle karsilastigini, açilan davalar nedeniyle bekledigini ifade etti.

CHP'li Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer'in 100 günlük vaatlerinin hatirlatilmasi üzerine Sürekli, sunlari kaydetti:

"Evet, 100 gün içinde akilli dokunuslar yaparak trafik sorununu çözeceklerini vaat ettiler. 111 noktada akilli kavsak, 3 noktada batti çikti yapmis olacaklardi. Simdi yan çiziyor, 'bunlar çok maliyetli' diyorlar. Günü kurtarmaya yönelik bir yaklasimla belediyecilik yapilmaz. 'Trafige çikmayin' diyerek, 'tek-çift plaka kriteri' ile trafik sorununu çözemezler. Köklü çözümden uzak, popülist söylem ve uygulamalarla, Izmirli vatandaslarin, sizlerin tepkilerini bastirmaya çalisiyorlar. Vaatlerini unutturmaya çalisiyorlar. Görünen o ki bu temel sorunlari çözmek gibi bir niyetleri, kudretleri ve yetenekleri yok. Televizyon kanallarina çikip günü kurtarmaya yönelik söylemlerle sorunlari geçistirme çabasindalar. Henüz okullar açilmadan trafikte canindan bezen Izmirliler, okullar açilinca ne yapacak ? Açtiklari çukurlari aylarca kapatmayan, aldigi otobüsleri trafige çözüm yolu olarak lanse eden, içme suyundan tedirgin olan halkin sikayetlerini duymazliktan gelen bu kayitsizlikla nereye kadar ? Söyleyelim, Izmir 2024’te AK Belediyecilikle bulusana kadar."

Kaynak: AA