Kütahya'da 'En Güzel Kaz Yarismasi' Düzenlendi

Kütahya'da kaz yetistiriciligiyle öne çikan Aslanapa ilçesinde ilki düzenlenen "Kaz Festivali"ndeki güzellik yarismasinda kazlar podyuma çikti.

Kaymakamlik tarafindan Ören köyünde düzenlenen festivaldeki "En Güzel Kaz Yarismasi"na 18 kisi yetistirdikleri kazlarla katildi.

Yarismadaki kazlarin kurdele ve balonlarla süslenmesi dikkati çekti.

Jüri üyelerince görünüm, kilo ve temizlik bakimindan yapilan degerlendirmeler sonucunda Ayse Ergün'ün kazi birinci, Züleyha Kocakusak'in kazi ikinci, Emine Dilsiz'in kazi ise üçüncü oldu.

Yarismada dereceye giren kazlara madalya takilirken, sahiplerine de çesitli hediyeler takdim edildi.

Kaymakam Özgür Pelvan, etkinlikte yaptigi konusmada, ilçedeki köylerin tamaminda geleneksel yöntemlerle kaz yetistiriciligi yapildigini söyledi.

Kaz yetistiriciliginin daha profesyonel yapilmasi için egitim çalismalari gerçeklestirildigini belirten Pelvan, "ISKUR destegiyle açilan kaz yetistiriciligi kursumuzda kursiyerlerimiz, kazin anatomik, biyolojik özelliklerinden, kazin sindirim sistemine, bakimina ve beslenmesine kadar tüm egitimleri alarak bilgi sahibi oldular. Artik kazi teknik ve saglikli yöntemlerle ekonomik katma deger üretme gayreti içindeyiz." dedi.

AK Parti Kütahya Milletvekili Ceyda Çetin Erenler de ilçede kaz yetistiriciligine yönelik 500 bin liralik bir isletmenin Aslanapa'ya kurulacagini dile getirdi.

Etkinlik sonunda, kaz yetistiriciligi kursunu tamamlayan 20 kursiyere sertifikalari verildi.

Kaynak: AA