Japonya Basbakani Suga Görevi Dönemindeki Basari Ve Basarisizliklarini Anlatti

Japonya'da 4 Ekim'de görevi birakmaya hazirlanan Basbakan Suga Yosihide, "birçok reform adimi atabildigini" söyledi.

Basbakan Suga, düzenledigi basin toplantisinda, görevi dönemindeki basari ve basarisizliklarini aktardi.

Diplomasi sahasinda basarilarina deginen Suga, Serbest ve Açik Hint-Pasifik vizyonu kapsaminda ABD, Avustralya ve Hindistan ile yürütülen Quad ittifakina yönelik çabalarini övdü.

Kuzey Kore'nin alikoydugu Japonlarin evlerine dönebilmesine yönelik Suga, "Kaçirilma sorunu siyasi gündemimin en üstündeydi ve bu sorunla mesgul oldum." dedi

"Basbakan olarak bunu çözememesinden dolayi" kamuoyundan özür dileyen Suga, halefinin bu sorunla yakindan ilgilenecegini kaydetti.

Kovid-19'la mücadeleyi degerlendiren Suga, "Asilar ve tedavi sekillerinin ortaya çikmasiyla, virüse karsi uzun süren mücadelemizde tünelin sonunda isigi görebiliyoruz." dedi.

Suga, yaklasik 1 yil süren görev dönemini "Gerçeklestirmeyi ümit ettiklerini yapmak için çok kisa bir zaman" olarak niteleyerek, "Müzmin sorunlarla mücadele edebildim ve birçok reform adimi atabildim." diye konustu.

Kovid-19'la mücadelede nisandan bu yana uygulanan olaganüstü hal sinirlamalarina uyan vatandaslarina tesekkür eden Suga, "Is birliginiz olmadan bir tek basariya bile ulasamazdik." degerlendirmesinde bulundu.

Iktidardaki Liberal Demokrat Partide (LDP) gün içinde seçilecek yeni baskan, 4 Ekim'de LDP ve koalisyon ortagi Komeito'nun hakimiyetindeki Temsilciler Meclisi (Suugiin) oturumunda, Japonya'nin yeni basbakani ilan edilecek.

Kaynak: AA