Iki Doz Koronavirüs Asisi Olanlarin Orani, 15 Ilde Yüzde 75'I Geçti

Saglik Bakani Fahrettin Koca: 'Kovid19'a karsi ikinci doz asi oranimiz Aydin ve Zonguldak'ta da yüzde 75'in üzerine çikti. Böylece mavi il sayimiz 15'e ulasti'

Saglik Bakani Fahrettin Koca, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) asisi olanlarin orani yüzde 75'i geçen il sayisinin 15'e ulastigini bildirdi.

Bakan Koca, sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimda, Kovid-19 ile mücadele kapsaminda iki doz asi yaptiranlarin oraninin Aydin ve Zonguldak'ta da yüzde 75'in üzerine çiktigini, böylece mavi il sayisinin 15'e ulastigini belirtti.

Ikinci doz koronavirüs asisi olanlarin oraninin Yozgat, Erzincan ve Malatya'da da yüzde 65'in üzerine çiktigini bildiren Koca, "Bu üç ilimizin haritadaki rengi sari. Hepimizin lehine sonuçlar için ikinci doz asi oraninda yüzde 75'i geçmek üzere yarisalim." ifadelerini kullandi.

Saglik Bakanliginin "covid19.saglik.gov.tr" sitesindeki Türkiye haritasinda, ikinci doz asi orani yüzde 55'in altinda olan iller "kirmizi", yüzde 55-65 arasindaki iller "turuncu", yüzde 65-75 arasindakiler "sari", yüzde 75'in üstündekiler de "mavi" renkle gösteriliyor.
Kaynak: AA