Ekvador'da Cezaevindeki Çatismada Can Kaybi 30'A Yükseldi

Ekvador’un Guayaquil kentindeki Litoral Cezaevi’nde çeteler arasinda çikan çatismada hayatini kaybedenlerin sayisi 30’a yükseldi.

Ekvador'da Cezaevindeki Çatismada Can Kaybi 30'A Yükseldi
Güney Amerika ülkesi Ekvador’un Guayas eyaletine bagli Guayaquil kentindeki Litoral Cezaevi’nde Los Lobos ve Los Choneros çeteleri arasinda çikan çatismada can kaybi 30’a, yaralananlarin sayisi ise 52’ye yükseldi. Ulusal Cezaevi Servisi Baskani Bolivar Garzon yaptigi açiklamada, "Su anda polis ve savciligin koordinasyonuyla kaldirilmakta olan yaklasik on ceset daha var" dedi.

El yapimi bomba, silah ve biçaklarin kullanildigi çatismanin ardindan yaklasik 5 saat sonra güvenlik güçleri cezaevinde kontrolü yeniden saglamisti.

Ekvador’da cezaevlerinde siddet

Ülkede Subat ayinda patlak veren isyanda 79, Temmuz ayinda patlak veren isyanda ise 22 kisi hayatini kaybetmisti. Ekvador’da 30 bin kisiyi barindirma kapasitesine sahip yaklasik 60 cezaevi var, ancak su anda yaklasik bin 500 gardiyanin gözetiminde yaklasik 39 bin mahkum bulunuyor. Uzmanlara göre hapishanelerin etkin kontrolünü saglamak için 4 bin gardiyanin görevlendirilmesi gerekiyor. Ekvador Devlet Baskani Guillermo Lasso Agustos ayinda, hükümetin asiri kalabalik hapishanelere karsi yeni koguslar insa edilecegini ve güvenligi artirmak için daha fazla bütçe saglayacagini ifade etmisti.
Kaynak: İHA