Avustralya'da Vahsi Yasam Turu Operatörü Timsah Saldirisinda Yaralandi

Avustralya’nin Kuzey Bölgesi’ndeki (NT) Adelaide Nehri'nde vahsi yasam turlari düzenleyen tur operatörü Sean Dearly, timsah saldirisinda sadece kolundan yaralandigi için çok "sansli" oldugunu söyledi.

Avustralya Kanal 9’da yer alan haber göre, 60 yasinda oldugu açiklanan Dearly, "siçrayan timsahlari" ile ünlü Adelaide Nehri'nde tekneyle vahsi yasam turlari düzenledigi sirada, 2,2 metrelik timsahin saldirisina ugradi.

Teknede bulunan 18 turiste güvenlikleri için teknenin disina sarkmamalarini tavsiye ettigini belirten Dearly, timsahlara yiyecek uzatmak için kullandiklari tekne disindaki sirigi almak istedigi sirada saldirinin gerçeklestigini söyledi.

Geri çekilmesine ragmen timsahin koluna asili kaldigini belirten Dearly, "Kolumdan sarkan timsahi ne yapmam gerektigini düsündüm. Bir hamle daha yaparak vücuduma daha büyük bir hasar vereceginden korktum. Kolumdan sarkiyordu." seklinde konustu.

Sudan siçrayan timsahin sag kolunu kaptigini gören teknedeki turistlerin "biraz sok" yasadiklarini dile getiren Dearly, "Tekrar isirmak için hamle yapti ve aslinda bu arada tutusunu serbest birakti, biraktigi anda da kolumu agzindan çikardim. Bu yüzden suya geri düstügü için oldukça sansliydim." ifadelerini kullandi.

Ilk müdahalesi teknedeki turistler arasindaki bir hemsire tarafindan yapildiktan sonra Kuzey Bölgesi’nin baskenti Darwin yakinlarindaki Palmerston Bölge Hastanesinde kolundan ameliyat olan operatörün durumunun iyi oldugu açiklandi.

Turistlerin "siçrayan timsahlari" görmesi amaciyla Adelaide Nehri'nde düzenlenen tekne turlarinda, siriklarin ucuna baglanan et parçalari uzatilarak timsahlarin sudan metrelerce siçrayarak yiyecekleri kapmalari saglaniyor.

Kaynak: AA