Özbekistan'da 13. Taskent Uluslararasi Film Festivali Basladi

TASKENT – “Ipek Yolu Incisi 13. Taskent Uluslararasi Film Festivali" Özbekistan’in baskenti Taskent’te basladi.

50’ye yakin ülkeden 300’den fazla sinema sanatçisinin katildigi festivale Türkiye’den Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Ahmet Misbah Demircan’in baskanliginda 50’den fazla sanatçi ve yetkili istirak etti.

Özbekistan Cumhurbaskani Sevket Mirziyoyev, festival katilimcilarina bir kutlama mesaji gönderirken, mesaji Basbakan Yardimcisi Aziz Abduhakimov okudu.

Mirziyoyev, mesajinda 50 yili askin bir geçmise ve geleneklere sahip olan Taskent Uluslararasi Film Festivali'nin "Ipek Yolu'nun Incisi" adi altinda "Baris, Aydinlanma ve Kalkinma Için" sloganiyla uzun bir aradan sonra yeniden canlandirildigini, festivalin sinema sanati alaninda önemli bir platform olacagini vurguladi.

Açilis töreni kapsaminda çesitli gösteri ve halk oyunlari sergilendi.

3 Ekim’de sona erecek festivalde filmler ülkenin Taskent, Semerkant, Buhara ve Hive sehirlerinde izleyicilerle bulusacak.

Festival kapsaminda Kültür ve Turizm Bakanliginin destegi, Yerli Düsünce Dernegi ve Taskent Büyükelçiliginin is birliginde son dönemde uluslararasi film festivallerinde ödül alan filmlerin gösterilecegi "Türkiye Film Gecesi” gerçeklestirilecek.

Festivale Nuri Bilge Ceylan, Reis Çelik, Mahmut Fazil Coskun, Ercan Kesal, Oktay Kaynarca, Melisa Asli Pamuk, Erkan Petekkaya, Nazan Kesal, Filiz Ahmet, Selim Bayraktar, Özcan Deniz, Erkan Kolçak Köstendil ve Dilan Çiçek Deniz’in de aralarinda bulundugu çok sayida Türk yönetmen ve oyuncu katiliyor.

Kaynak: AA