Ordu'da Otellerde Agirlanan Üniversite Ögrencilerine Yemek Ve Alisveris Destegi

Vali Tuncay Sonel: 'Devletimizin sefkati ve merhameti genç kardeslerimize gösteriliyor. Onlar bizim misafirimiz'

Ordu'da kalacak yeri olmayan ve otellerde misafir edilen üniversite ögrencilerine yemek ikram ediliyor, alisveris destegi saglaniyor.

Vali Tuncay Sonel'in girisimiyle kente üniversite egitimi amaciyla gelen ögrencilerin barinma sorunu yasamamasi için bazi oteller kiralandi.

Ögrenciler, bir yurda yerlesene veya ev bulana kadar kiralanan otellerde misafir edilecek.

Sonel, sehir disindan gelen ögrenciler ve aileleri ile Valilik binasi girisinde bulunan Açik Kapi ofisinde bir araya geldi.

Kente çesitli illerden üniversite için gençlerin geldigini belirten Sonel, yurt çikmayan ya da ev bulamayan ögrencilerin oldugunu söyledi.

Ordu Valiligi olarak otellerle anlastiklarini, ögrencilere ev sahipligi yapmaya çalistiklarini anlatan Sonel, Açik Kapi ofisinde ögrencilerin karsilandigini kaydetti.

Sonel, söz konusu ögrencilerin otellerde agirlandigini dile getirerek, "Aksam yemegi kendilerine ikram ediliyor. Devletimizin sefkati ve merhameti genç kardeslerimize gösteriliyor. Onlar bizim misafirimiz. Yurt çikincaya kadar ya da ev buluncaya kadar Valiligimizin misafiri olarak temiz ve salgin sartlarina uygun saglikli bir ortamda vakitlerini geçiriyorlar." dedi.

Cumartesi ve pazar günleri de Valiligin açik olduguna deginen Sonel, sunlari kaydetti:

"Valiligimize ait iki araçla gelen ögrencilerimizi otellere naklini sagliyoruz. Ögrencilerimize alisveris kartlari da veriyoruz. Anne ve babalari ile gelenler var, yalniz gelenler var. Su ana kadar 435 ögrencimizi misafir ediyoruz. Önemli olan gençlerimizin okumasi. Yedekte yurt bekleyenlerin yurtlari çikincaya kadar ya da ögrenciler ev buluncaya kadar üç hafta bes hafta, kisacasi onlar düzenlerini kuruncaya kadar otellerimizde kalkacaklar."

Kaynak: AA