Kadiköy'de Görenleri Fransiz Birakan 'Fransiz Balkon'

Istanbul Kadiköy’de bulunan bir apartman görenleri hayrete düsürüyor. Apartmanda Fransiz tarzda yapilan balkonlarin kapilarinin olmamasi görenleri saskina çeviriyor. Eve girisinin olmadigi ve ne amaçla yapildigi anlasilmayan balkonlari görenler ise saskinliklarini gizleyemiyor.

Kadiköy'de Görenleri Fransiz Birakan 'Fransiz Balkon'
Kadiköy’de yapimi yillar önce tamamlanan bir apartmana ait Fransiz balkonlar görenleri hayrete düsürüyor. Normal sartlarda cam hizasinda bulunmasi gereken balkonlar, duvar kismina insa edilince islevini yitirdi. Binanin projesini çizen mimarin o alani çiçek dikilmesi için insa ettirdigi iddia edilse de dairelerin pencereleri ile Fransiz balkon arasindaki yaklasik 2 metrelik mesafe, bu seçenegi de imkansiz hale getiriyor. Yoldan geçen vatandaslarin saskinlikla izledigi balkonlar ise su an için herhangi bir islev görmüyor.

“GÖRENLERIN DIKKATINDEN KAÇMIYOR”

Görenlerin saskinlikla karsiladigi balkonlara iliskin konusan çevre esnaflarindan Irfan Cebeci, “Gerçekten çok ilginç bir durum. Yoldan geçen vatandaslarinda dikkatini çekiyor. Balkonlarin su an için görünürde herhangi bir islevi yok. Aslinda binanin insaat halinde oldugu dönemde mimari ile konusma firsatim olmustu. O dönemde o kismi çiçeklik olarak düsündügünü söylemisti. Çiçeklik olsa bile pencere ile Fransiz balkon arasinda yaklasik 2 metrelik bir mesafe var. Yani çiçek eksen ekilmez, sulamaya çalissan sulanmaz. Yani dairede yasayan vatandasin oraya ulasmasi da zor görünüyor” diye konustu.

(Abdul Samet Kaya - Aykut Zor - Cüneyt Sevindik/IHA)
Kaynak: İHA