Aksaray'da 'Türkiye Huzur Ve Güven Uygulamasi'

Içisleri Bakanligi tarafindan 81 ilde es zamanli olarak düzenlenen, "Türkiye Huzur ve Güven Uygulamasi" kapsaminda Aksaray’da kafe ve eglence merkezleri denetlenirken, vatandaslarin kimlikleri tek tek sorgulandi.

Aksaray'da 'Türkiye Huzur Ve Güven Uygulamasi'
Içisleri Bakanligi tarafindan ülke genelinde huzur ve güven ortaminin saglanmasi için 81 ilde emniyet müdürlüklerine gönderilen genelge kapsaminda tüm illerde es zamanli “Türkiye Huzur ve Güven Uygulamasi” gerçeklestirildi.

Genelge çerçevesinde Aksaray’da da saat 20.00 itibari ile baslayan uygulamada kafe, restoran ve eglence merkezlerine ani baskinlar gerçeklestirildi.

Kent merkezinde birçok isletmeye gerçeklestirilen baskinlarda Ahlak Büro Amirligi, Aranan Sahislar Büro Amirligi ve resmi ekipler tüm vatandaslari bir bir kontrolden geçirdi. Kafelerde çalisan personeller ve vatandaslarin Genel Bilgi Taramasi (GBT) yapildi. Tablet sistemi üzerinden yapilan denetim ve sorgulamalarin ardindan vatandaslar adli olaylara karsi duyarli olmalari yönünden uyarildi. Yüzlerce vatandasin kimlik sorgulamasinin yapildigi uygulamada huzur ve güven ortaminin saglanmasi için uygulamalarin devam edecegi bildirildi.

Kaynak: İHA