Türk Dünyasinin Taninan Sairi Nizami Gencevi'nin Eserleri Kazakçaya Kazandirildi

Uluslararasi Türk Akademisi, Azerbaycan’in ve tüm Türk dünyasinin taninan sairi Nizami Gencevi’nin “Leyla ile Mecnun” ve “Yedi Güzel” gibi eserlerini Kazakçaya çevirerek yayimladi.

Nizami Gencevi’nin dogumunun 880. yil dönümü vesilesiyle yayimlanan kitap, Kazakistan’in Türkistan sehrinde düzenlenen “Dogunun Parlak Yildizi” konulu etkinlikle tanitildi.

Farab Kütüphanesi’nde gerçeklesen kitap tanitim törenine Azerbaycan Milli Meclisi Baskani Sahibe Gafarova, Uluslararasi Türk Akademisi Baskani Darhan Kidirali, Kazak yazar Marhabat Baygut’un yani sira iki ülke milletvekilleri, aydinlar ve diplomatlar katildi.

Tören, Karabag’in isgalden kurtulusunun 1. yil dönümü vesilesiyle 44 günlük Vatan Muharebesi’nin aziz sehitlerinin anisina 1 dakikalik saygi durusuyla basladi.

Azerbaycan Milli Meclisi Baskani Sahibe Gafarova, burada yaptigi konusmada, Nizami’nin Türk ve Islam dünyasinin gururu olmakla birlikte bütün insanlik medeniyetinde özel bir yeri olan büyük sahsiyet oldugunu belirtti.

Uluslararasi Türk Akademisi Baskani Darhan Kidirali ise akademi olarak 2021’i Nizami Yili olarak ilan ettiklerini hatirlatarak, “Bugün okuyuculara takdim edilen kitabimizda Türk dünyasinin büyük düsünürü Nizami Gencevî’nin 'Leyla ile Mecnun' ve 'Yedi Güzel' gibi eserlerinin Kazakça Yayinlari yer almaktadir.” dedi.

Kaynak: AA