Kültür Ve Turizm Bakanligindan 'Asirlik Tariflerle Türk Mutfagi' Kitabi Açiklamasi Açiklamasi

'Nitelikli metin ve görsel içerigiyle dikkat çeken ve yayimlanmasinin üzerinden geçen çok kisa süreye ragmen okurlarin ve uzmanlarin takdirini kazanan bu eser, Türk mutfaginin özgün niteliklerini tüm dünyada sunmak ve ülkemizin gastro diplomasi faaliyetlerini yeni ve üst bir safhaya tasimak iddiasiyla yayimlanmistir'.

Kültür ve Turizm Bakanliginca, "Asirlik Tariflerle Türk Mutfagi" kitabinin, Türk mutfaginin özgün niteliklerini tüm dünyada sunmak ve Türkiye'nin gastro diplomasi faaliyetlerini yeni ve üst bir safhaya tasimak iddiasiyla yayimlandigi bildirildi.

Bakanliktan yapilan yazili açiklamada, bazi medya kuruluslarinda, hakkinda olumsuz algi yaratmak üzere haberler yayimlanan "Asirlik Tariflerle Türk Mutfagi" adli eserin, Türk mutfaginin zenginliklerinin ve beraberinde tasidigi kültürel birikiminin yurt disinda tanitimi amaciyla Kültür ve Turizm Bakanliginca Türkiye Turizm Tanitim ve Gelistirme Ajansinin destekleriyle yayimlandigi ifade edildi.

Kitabin ayni zamanda Türk mutfagini tüm dünyada tanitmak ve Türk mutfaginin zenginliklerine dikkat çekmek üzere ilan edilen "Gastronomi Yili" etkinliklerine ve 2022'de gerçeklestirilecek Türk Mutfagi Haftasi'na destek olmak üzere yayima hazirlandigi aktarilan açiklamada, yabanci dillerde yayimlanma hazirliklari tamamlanmak üzere olan kitabin Türkiye'de Kültür ve Turizm Bakanliginca satisa çikarildigi ve okurlarin ilgisine sunuldugu hatirlatildi.

- "Elde edilen gelir prestijli eserlerin basilmasi için kullanilacak"

Kitabin yogun ilgi gördügüne, genel okur kitlesiyle birlikte Türkiye'nin kültürünün ve mutfaginin tanitimina yönelik faaliyetler yürüten özel isletmeler ve sivil toplum örgütlerince de yogun biçimde talep edildigine dikkat çekilen açiklamada, satistan elde edilen gelirin, Bakanligin Türk kültürü ve sanatinin yurt içi ve yurt disinda tanitimina yönelik yayimladigi prestij eserlerin basilmasi ve okurlara ulastirilmasi için kullanilacagi bildirildi.

Açiklamada, sunlar kaydedildi:

"Sayin Emine Erdogan hanimefendinin önsöz yazarak ve tanitimina katilarak destek verdigi bu eser, alanin en önde gelen akademisyenleri ve sefleri tarafindan kaleme alinmistir. Nitelikli metin ve görsel içerigiyle dikkat çeken ve yayimlanmasinin üzerinden geçen çok kisa süreye ragmen okurlarin ve uzmanlarin takdirini kazanan bu eser Türk mutfaginin özgün niteliklerini tüm dünyada sunmak ve ülkemizin gastro diplomasi faaliyetlerini yeni ve üst bir safhaya tasimak iddiasiyla yayimlanmistir."

Kaynak: AA