KMÜ Tip Fakültesi Ilk Ögrencileri Ile Egitime Basladi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Tip Fakültesi açilis töreni düzenlendi.

KMÜ Tip Fakültesi Ilk Ögrencileri Ile Egitime Basladi
KMÜ’de 27 Eylül tarihi itibariyle yüz yüze egitimin baslamasi nedeniyle Tip Fakültesi Konferans Salonunda gerçeklesen törene Rektör Prof. Dr. Namik Ak, Karaman Egitim ve Arastirma Hastanesi Bashekimi Dr. Ahmet Yilmaz, üniversitenin akademik ve idari personeli, ögrenciler ve aileleri katildi.

Törende ilk olarak, KMÜ Tip Fakültesine ilk kayit yaptiran ögrenci Hasan Yilmazer söz aldi. Yilmazer, "Üniversite 12 yillik egitim-ögretim hayatimizin, bize verilen onca emegin, ailelerimizin ve bizlerin emeginin bir hasadidir. Insallah vatanina milletine sahip çikabilecek isinde uzman bir doktor olarak KMÜ Tip Fakültesinin bir gururu olabilirim" dedi.



"Tip, ilim oldugu kadar bir de sanattir"

Rektör Yardimcisi ve Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Dursun Odabas, konusmasinda tip okumanin önemine vurgu yaparak sunlari söyledi: "Tip; besikten mezara kadar okunmasi gereken bir meslek. Iyi bir doktor olup insanlara hizmet edecekseniz sürekli okumalisiniz. Doktor olmanin en önemli özelligi dürüstlük. Bilgi sahibi, fikir sahibi, sabirli, hizmet ehli ve alçakgönüllü olmak için de sürekli okumalisiniz. Tip ilim oldugu kadar da bir sanattir."

"Egitim-ögretim dönemimizin hayirli olmasini diliyorum"

Rektör Prof. Dr. Namik Ak ise, 2018 yilinda kurulan Tip Fakültesi’nin akademik gelisimi hakkinda bilgiler vererek, "2021-2022 egitim-ögretim döneminde yeni gelen ögrencilerimizle bulusmanin heyecani ve mutlulugunu yasiyoruz. KMÜ ailesinin bir bireyi olarak alacaginiz egitimler neticesinde ülkemizin saglik alanindaki ihtiyacina en iyi sekilde katki sunacaginiza inancimiz tamdir. Ögrencilerimizin kendilerini mesleklerine en iyi sekilde adamalari, üniversitelerine ve fakültelerine sahip çikarak egitim-ögretim hayatlarini üstün bir basari ile tamamlamalari bizler için en büyük gurur ve mutluluk kaynagi olacaktir. Bu vesileyle yeni egitim-ögretim dönemimizin Tip Fakültesi ögrencilerimize hayirli olmasini temenni ediyor, ülkemizin saglik alanindaki gelecegi olan ögrencilerimize basarili bir egitim-ögretim hayati diliyorum" seklinde konustu.

Rektör Prof. Dr. Namik Ak konusmasi sonrasinda Tip Fakültesi ögrencileri ile bir süre sohbet etti.

Tören açilis konusmalarinin ardindan Selçuk Üniversitesi Prof. Dr. Nazlim Aktug Demir’in ’Covid-19 Hastaligini Anlamak’, Doç. Dr. Melike Demiroglu’nun ise ’Çocuklarda SARS CoV-2 Enfeksiyonu’ konularinda verdikleri açilis dersleri ile devam etti.
Kaynak: İHA