Çekerek Halk Kütüphanesi Ögrencilerin Cazibe Merkezi Oldu

Yozgat Valiligi tarafindan hayata geçirilen “Her Ilçeye Kütüphane” projesi kapsaminda düzenlenip yenilenen Çekerek Halk Kütüphanesi, her gün ders çalismak ve kitap okumak için gelenlerle dolup tasiyor.

Çekerek Halk Kütüphanesi Ögrencilerin Cazibe Merkezi Oldu
Proje kapsaminda ilçede bulunan eski kaymakamlik binasi düzenlenip yenilenerek Gençlik ve Spor Il Müdürlügüne bagli Gençlik Merkezine dönüstürüldü. Gençlik Merkezinin ikinci kati da kütüphane olarak yaklasik 8 ay önce hizmet vermeye basladi.

Zengin yayin koleksiyonuna sahip kütüphane, ögrencilere rahat ve konforlu bir ortamda ders çalisma imkani sunarken ögrenciler için de adeta cazibe merkezi haline geldi.

Ders çalisma ortami bulamayan ögrencilerin yogun ilgi gösterdigi kütüphane, haftanin her günü 08.00 ile 22.00 saatleri arasinda hizmet vermeye devam ediyor.

Kütüphanenin kurulmasiyla ilçede büyük bir eksikligin giderildigini söyleyen Mete Ünal, “Ilçemizde büyük bir eksiklikti, bu eksikligi kapatmak için girisimlerde bulunuldu ve kütüphane açildi. Kütüphanemizde hem KPSS ögrencileri hem de kitap okumak, ders çalismak isteyen ögrenciler geliyor. Ilçemiz için büyük bir hizmet. Daha önce bunun olmamasi büyük bir eksiklikti, bu eksikligin giderildigi için mutluyuz. Ilçemiz için gurur verici, sevindirici bir durum” dedi.

Daha rahat ve nezih ortamda ders çalisma imkani bulduklarini belirten Melike Demirbas ise “Daha önce burada kütüphane vardi ancak ben çalismaya gitmiyordum, çok nezih bir ortam yoktu. Su an istedigimiz nezih bir ortam var ve burada diledigimiz kadar çalisabiliyoruz. Buradaki memur arkadaslar bize çok yardimci oluyor. Bu yüzden çok rahat ders çalisabiliyoruz. Çok büyük bir eksiklik giderildi, bunun için mutluyuz” seklinde konustu.

Kütüphaneye ders çalismak için gelen Esra Kayahan Kuru da “Su anda burada kütüphane olmasi çok faydali. Sabahtan aksama kadar burada kalabiliyoruz. Istedigimiz dersi çalisiyoruz ve sessiz bir ortamda çalisiyoruz. Bazi arkadaslar üniversiteye hazirlaniyorlar ben de dil çalisiyorum farkli alandan arkadaslar birlikte çalisabiliyoruz. Büyük bir eksiklik giderilmis oldu, aradigimiz farkli tarzdaki kaynaklari burada bulabiliyoruz” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA