Aydin'da Zihinsel Engelli Gamze'nin Gelinlik Hayali Gerçek Oldu

Aydin'in Incirliova ilçesinde oturan 30 yasindaki zihinsel engelli Gamze Çelikkurt'un gelinlik giyme hayali, düzenlenen temsili dügünle gerçeklesti.

Babasini 2004'te akciger kanseri nedeniyle kaybeden zihinsel engelli Gamze'nin annesi Zübeyde Çelikkurt (62), kizinin hayalini gerçeklestirmek için yakinlariyla temsili kina gecesi ve dügün düzenledi.

Gamze Çelikkurt, dügün öncesi kuaföre giderek hazirlandiktan sonra gelin arabasiyla evinin önüne getirildi.

Davetlilerin katilimiyla yapilan törende, pasta kesilerek taki merasimi düzenlenmesinin ardindan Çelikkurt, yakinlariyla dans ederek müzik esliginde eglendi.

Çelikkurt, damat yerine annesinin oturdugu sandalyenin önünde tur atip yörede yapilan "gelin testisi kirma" adetini yerine getirdi.

Duygu dolu anlar yasayan Çelikkurt'a, yakinlari çesitli hediyeler verdi.

Gazetecilere açiklama yapan anne Zübeyde Çelikkurt, kizinin gelinlik hayalini gerçeklestirmenin mutlulugunu yasadigini belirterek, "Evlenemedigi için mutlu olsun diye bu dügünü yaptik. Dügünü ve onun gönlünü yaptigim için çok mutluyum. Onu da mutlu ettiysem ne mutlu bana." dedi.

Gamze Çelikkurt ise bazi yakinlarinin evlenmesinin ardindan gelinlik giyme hayali kurmaya basladigini ifade ederek, "Mutluyum. Gelinligimi giydim, kuaföre gittim, süslendim. Takim yapildi, oynadim. Dügünüm yapildigi için çok mutlu oldum." diye konustu.

Kaynak: AA