AK Parti Genel Baskanvekili Kurtulmus, Kocaeli'de Il Danisma Meclisi Toplantisinda Konustu Açiklamasi

'Biz ne kadar rahatiz degil mi? '2023'te Cumhurbaskanimizi cumhurbaskani seçtirecegiz.' diyoruz. Bir de karsi tarafa bakiyoruz. Onlar kimi cumhurbaskani seçtirecek? Aday yok mu, yoksa çok mu?' 'Peki her gün seçim istiyorsunuz, 'Hadi gelin, yarin seçim yapalim.' dense kimi aday göstereceksiniz? 'Biz buluruz o adayi.' diyorlar. Iyi de biri diyor ki 'Ben cumhurbaskani olmak isterim tabii.' öteki diyor ki 'Ben de cumhurbaskani adayi olmak isterim.' diyor. Sonra öteki hanimefendi bugün degistirmis, diyor ki 'Ben basbakan olmak istiyorum.' Iyi de degerli kardesim, basbakanlik sistemi kalkali çok oldu' 'Türkiye'nin en genç kusaginda da açik ara AK Parti birinci partidir. Türkiye'de Z kusagi diyenler bosuna algiyla ugrasmasinlar, gelsinler Türkiye'nin gençlerini görsünler' 'Türkiye'nin gençlerinden umutsuz olanlari TEKNOFEST'E gidip, orayi incelemeye davet ediyorum. Türkiye'nin her yerinden gelen gençler, büyük bir teknolojik atilim içerisinde Türkiye'nin yerli ürünlerini gururla orada görüyor. Büyük bir gelecek ufkuyla büyük bir gelecek hayaliyle Türkiye'yi daha ileriye götürmek için mücadele ediyorlar'

AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus, "Biz ne kadar rahatiz degil mi? '2023'te Cumhurbaskanimizi cumhurbaskani seçtirecegiz.' diyoruz. Bir de karsi tarafa bakiyoruz. Onlar kimi cumhurbaskani seçtirecek? Aday yok mu, yoksa çok mu?" dedi.

Kocaeli Kongre Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Kocaeli 107. Genisletilmis Il Danisma Meclisi Toplantisi'nda konusan Kurtulmus, AK Parti iktidarlarinin her girdigi seçimden birinci parti olarak çiktigini söyledi.

AK Parti'nin bir dava hareketinin adi oldugunu belirten Kurtulmus, hedeflerine deginerek, sunlari kaydetti:

"Bunlardan biri, yeniden güçlü büyük Türkiye'yi kurmak ideali etrafinda mücadele etmektir. Bu kadronun amaci; yeniden güçlü büyük Türkiye'yi kurmaktir. Bunun için mücadele etmeye devam edecegiz. Allah'in izniyle ülkemizi daha da güçlü kilarak dünya ülkeleri arasinda lider bir ülke yapma azminden vazgeçmeyecegiz."

Kurtulmus, FETÖ'nün hain darbe girisimini hatirlatarak, "Iste 15 Temmuz gecesi bu aziz millet, ne kadar büyük bir irade sahibi oldugunu ortaya koymustur. Bu çelik gibi iradeyi ortaya koyan, gösteren bütün milletimizden Allah razi olsun." dedi.

- "AK Parti bütün yas gruplarinda birinci partidir"

Türkiye'nin gençlerinin AK Parti'den uzaklastigi iddialarinin asilsiz oldugunu vurgulayan Kurtulmus, söyle devam etti:

“Son zamanlarda söyle laflar söylüyorlar, 'Efendim, Türkiye'nin gençleri AK Parti'den uzaklasiyor.' Sevgili gençler, hangi anketi karsimiza getirip koyarlarsa koysunlar. Bunu söyleyince birilerinin ayari bozuluyor. Geçen bunu Istanbul gençlik teskilatimizin toplantisinda söylemistim. Hemen cevap geldi karsi taraftan. Dedim tamam, demek ki tas yerine gitmis. Türkiye'deki bütün kamuoyu yoklamalarinda, AK Parti bütün yas gruplarinda birinci partidir. Simdi Z kusagi vesaire diyorlar ya ben Z kusagi olarak adlandirmiyorum. Bu bir sorumluluktur. Benim dedemin yasadigi sartlar farkliydi, babamin yasadigi sartlar farkliydi, benim yasadigim sartlar farklidir, benim evlatlarimin yasadigi sartlar da farklidir. Tabii ki herkesin kendi yas grubu ve zamani içerisinde farkli algilari olacak, hayata bakislari olacak, öncelikleri farklilasacak. Eyvallah ama onun için dedim, iddiamiz hiç degismeyecek. Yeniden güçlü büyük Türkiye iddiasina sahip olacagiz, adil bir dünyanin kurulmasi için hep mücadele edecegiz. Kaç yasinda olursak olalim. Onun için diyoruz ki genç kusak, Türkiye'nin en genç kusaginda da açik ara AK Parti birinci partidir. Türkiye'de Z kusagi diyenler bosuna algiyla ugrasmasinlar, gelsinler Türkiye'nin gençlerini görsünler."

- "Türkiye'nin gençlerine güveniyoruz"

Kurtulmus, Istanbul'da TEKNOFEST Havacilik, Uzay ve Teknoloji Festivali düzenlendigini animsatarak, "Türkiye'nin gençlerinden umutsuz olanlari TEKNOFEST'E gidip, orayi incelemeye davet ediyorum. Türkiye'nin her yerinden gelen gençler, büyük bir teknolojik atilim içerisinde Türkiye'nin yerli ürünlerini gururla orada görüyor. Büyük bir gelecek ufkuyla, büyük bir gelecek hayaliyle Türkiye'yi daha ileriye götürmek için mücadele ediyorlar. Türkiye'nin gençleri nerede diye soranlar, Türkiye'nin gençlerinin yerini, yolunu kaybettigini zannedenler, kendi karamsar dünyalarindan baslarini kaldirsinlar TEKNOFEST'e baksinlar, gelsinler buradaki AK gençligi görsünler, üniversitelerdeki, liselerdeki piril piril çocuklarimizi görsünler. Türkiye'nin gençlerine güveniyoruz, Türkiye'nin gelecegine güveniyoruz. Türkiye'nin gençleri insallah çok daha aydinlik bir yarini kuracaktir, çelik bir iradeyle, saglam bir iradeyle yoluna devam edecektir." ifadelerini kullandi.

Siyasetin kilidinin halkin rizasini kazanmak oldugunu, bunun için mücadele edeceklerini anlatan Kurtulmus, sözlerini söyle sürdürdü:

"Biz ne kadar rahatiz degil mi? '2023'te Cumhurbaskanimizi cumhurbaskani seçtirecegiz.' diyoruz. Bir de karsi tarafa bakiyoruz. Onlar kimi cumhurbaskani seçtirecek? Aday yok mu, yoksa çok mu? Simdi bakiyorsunuz zaten ittifaklari gizli, anlasmalari gizli ama is birlikleri açik olan bir ortak daha var. Bugün de deklarasyon yayinlamislar, diyorlar ki 'Biz ittifak arayisinda falan degiliz.' çünkü arayisinda degiller, ittifaklarini gizli bir sekilde kurmus vaziyetteler. CHP ile IYI Parti onlar ortada görünüyor, baska diger partiler de yanlarinda görünüyor. Peki her gün seçim istiyorsunuz, 'Hadi gelin, yarin seçim yapalim.' dense kimi aday göstereceksiniz? 'Biz buluruz o adayi.' diyorlar. Iyi de biri diyor ki 'Ben cumhurbaskani olmak isterim tabii.' öteki diyor ki 'Ben de cumhurbaskani adayi olmak isterim.' Sonra öteki hanimefendi bugün degistirmis, diyor ki 'Ben basbakan olmak istiyorum.' Iyi de degerli kardesim, basbakanlik sistemi kalkali çok oldu. Basbakanlik diye bir müessese yok, 'Bir araya gelecegiz, ittifak kuracagiz, ondan sonra cumhurbaskanligini bitirecegiz tekrar basbakanliga geçecegiz.' Iyi de bu millet bir anayasa degisikligi yapmamis ve basbakanlik sisteminden cumhurbaskanligi sistemine geçmemis gibi nasil konusuyorsunuz? Sonra bu 'güçlendirilmis parlamenter sistem' dediginiz sey nedir? CHP ne anliyor, IYI Parti ne anliyor, HDP ne anliyor ve digerleri bundan ne anliyor?

Seçimde sanki cumhurbaskanligi seçimine gidilmeyecekmis gibi konusmayi da siyaseten anlamiyorum. 'Efendim biz bunu degistirecegiz.' Tabii ki yolu var. Nasil cumhurbaskanligi sistemine geçtiysek ayni yolu takip edip geriye döneceksiniz. Onun için de önce sandiktan birinci çikacaksiniz, önce sandikta Recep Tayyip Erdogan'i degistirebilecek bir imkana sahip olacaksiniz... Ama siz diyorsunuz ki 'Tayyip Erdogan gitsin de nasil giderse gitsin.' Öyle mi? Yillardir bunu söylüyorsunuz. Ne gelsin? Belli degil. Kim gelsin? Hiç belli degil. Bu millet de diyor ki 'Recep Tayyip Erdogan'la beraberiz ve Recep Tayyip Erdogan'in yeniden açik ara cumhurbaskani olmasi için gayret sarf ediyoruz."

Kurtulmus, AK Parti'nin basarisinin, Cumhurbaskani Erdogan'in basarisinin arkasinda çok sebepler olduguna ama bunlarin en basinda insanlarin gönlüne girmenin geldigine isaret ederek, iddia, irade ve ahlak sahibi olan bir siyasi kadro olarak yollarina devam ettiklerini kaydetti.

Mahalle mahalle, sandik sandik çalisacaklarini ve 2023'ten büyük bir basariyla çikacaklarini dile getiren Kurtulmus, 2024'te de Kocaeli'de basta Izmit Belediyesi olmak üzere bütün belediyelerde AK Parti'yi açik ara birinci parti yapacaklarini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA