Sanata Hayat Veren Eller Festivali

Bursa’da ücretsiz sanat ve meslek egitimleri ile ‘Halk Üniversitesi’ konumuna gelen BUSMEK, 15’inci yilina özel olarak ‘sanata hayat veren eller’ temasiyla bir festival düzenledi.

Sanata Hayat Veren Eller Festivali
Bursa Büyüksehir Belediyesi’nin 2006 yilinda 5 kurs merkezi ile ücretsiz sanat ve mesleki egitim kurslariyla egitim yolculuguna baslattigi BUSMEK, bugün 27 farkli mekânda 350 bransla yilda yaklasik 30 bin kursiyerin egitim aldigi dev bir egitim kurumuna dönüstü. Bu güne kadar 300 bine yakin kisiye farkli alanlarda egitimlerin verildigi BUSMEK, hizmet çitasini daha da yükselterek, bünyesine 4-6 yas grubu çocuklara yönelik Ana Kucagi Okul Öncesi Egitim Merkezlerini ve üniversiteye hazirlanan gençlere yönelik ücretsiz hazirlik kurslarini da dahil etti. Sayisi 16’ya ulasan Ana Kucagi Egitim Merkezlerinde bugüne kadar 3 bine yakin ögrenciye egitim verilirken, üniversiteye hazirlik kurslarindan da bugüne kadar 3 bin 500’e yakin genç istifade etti.

Bünyesindeki Umurbey Ipek Üretim ve Tasarim Merkezi ile kaybolmaya yüz tutan ipek böcekçiligini yeniden yasatan BUSMEK, dag ilçelerine kurulan ipek hali dokuma atölyeleriyle de istihdama önemli katki sunuyor.

Bursalilar için tam bir Halk Üniversitesi olan 7’den 70’e toplumun tüm kesimlerine ücretsiz egitimler veren BUSMEK, 15’inci yilina özel olarak ‘Sanata hayat veren eller’ temasiyla bir festival düzenledi.

Merinos Park’ta düzenlenen festivalle Bursalilar yogun ilgi gösterdi. Festival için önceden kayit yaptiran vatandaslar alanda kurulan çadirlardaki atölyelerde pastacilik, vitray, ahsap boyama, nakis, punç nakisi, tablo boyama gibi birçok alani uygulamali olarak deneme imkani buldu. Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas da beraberindeki Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç ve AK Parti Il Baskani Davut Gürkan ile BUSMEK Festvali’nde kursiyerlerin heyecanina ortak oldu. Atölyeleri tek tek geçen Baskan Aktas, kursiyerlere basarilar diledi.

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, sanat ve meslek egitimleri ile baslayan BUSMEK’in hizmet yelpazesini her geçen yil daha da genislettigini söyledi.

2,5 senede tam 16 tane ana kucagi açtiklarini ifade eden Baskan Aktas, 1500 civarinda çocugun egitim aldigini ve dönem sonunda ana kucaklarini 50’ye çikarmayi hedeflediklerini kaydetti.

Okul öncesi egitimden geçmis çocuklarin, egitim hayatlarinda daha basarili ve aktif çocuklar oldugunu ifade eden Baskan Aktas, “BUSMEK, YKS kurslarina da basladi.

Hayatin her bir kösesine dokunmaya çalisiyor. 3500’e yakin gencimiz YKS kurslarindan yararlanmis. Içlerinde derece yapanlar da var. Onlari özel olarak ödüllendirdik. Hanimefendiler BUSMEK kurslarina çok sahip çikiyor. Ciddi basarilara imza atiyorlar. 300 binden fazla kisi bu egitimlerden geçti. Emekli, çalisan ya da çalismayan herkes bu kurslara gelebiliyor. BUSMEK’in 15. yilina özel, Türkiye’nin en büyük atölye çalismasi etkinligi olan “sanata hayat veren eller” temasiyla BUSMEKfest’21 Festivali’ni düzenlemenin mutlulugunu ve gururunu yasiyoruz. Birbirinden farkli 150 bransi görmeniz için organize ettigimiz, atölye çalismalariyla dopdolu içerige sahip etkinligimiz, eminim sizlerin de ilgisini fazlasiyla çekecektir. Medeni cesaretinizle bu kurslari güzellestirdiginiz için, bu kurslara katki verdiginiz için çok tesekkür ediyorum” dedi.

Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, BUSMEK’in baska illere de örnek olabilecek bir proje oldugunu dile getirdi. Gözgeç, “Kadinlarimiz burada hem meslek ögreniyor hem de bir sanatla ugrasiyor. Kadin mutlu olursa aile mutlu olur, aile mutlu olursa da toplum mutlu olur. BUSMEK’te farkli farkli kursalar var. Aklimiza gelmeyecek güzel egitimler var. Insanin kendini gelistirmesi için bu kurslar çok önemli. Burada ögrendiklerimizle üretime de katki sagliyoruz. Kadinlarimizin daima yanindayiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA