Öfkeli Koca Binayi Atese Verdi, Mahalleli Sokaga Döküldü

Aydin Efeler ilçesinde gece yarisi bir sahis ailesinin yasadigi evi atese verdi. Kisa sürede tüm binayi saran alevlere uykuda yakalanan ev bina sakinleri Aydin Büyüksehir Belediyesi Itfaiyesi’nin yardimlari ile canlarini kurtarirken, öfkeli baba polis tarafindan gözaltina alindi.

Öfkeli Koca Binayi Atese Verdi, Mahalleli Sokaga Döküldü
Olay gece yarisi Efeler Ilçesi Mimar Sinan Mahallesi 2387 sokak üzerindeki bir binada meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, gece yarisi bir olaya kizan 45 yasindaki A.A. isimli sahis, esi ve çocuklari ile birlikte 5 kisinin yasadigi eve atese verdi. Kisa sürede alevlerin tüm evi sardigi evde uyumakta olan aile fertleri canlarini zor kurtardi. Bu arda sokak üzerindeki Aydemir Apartmani’nin en üst katindaki dubleks daireden alevlerin yükseldigini gören çevre sakinleri durumu 112 Acil Yardim hattini arayarak yardim istedi. Kisa sürede bölgeye gelen Aydin Büyüksehir Belediyesi Itfaiye ekipleri, bir yandan yangina müdahale edip diger yandan da gece yarisi uykuda olan binadaki diger evlerde oturan vatandaslari uyandirip apartmani tahkiye etti.

Aydin Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Daire Baskani Serdar Adanir’in da bizzat söndürme çalismasina katildigi yanginda, itfaiye ekipleri bir yandan merdivenli araçlarla binadaki yangini söndürmeye çalisirken, diger yandan da diger dairelere sirayet eden alevlere disaridan su püskürtme yöntemi ile müdahale edildi.

Tüm mahallenin sokaga döküldügü yanginda polis acil saglik ekipleri tedbir alirken, itfaiye ekipleri kisa sürede basarili bir sekilde yangini kontrol altina alarak çevredeki evlere siçramadan söndürmeyi basardi.

Korku dolu anlarin yasandigi olayda, evi atese veren A.A. isimli babadan komsulari ve yangindan magdur olan yakinlari sikayetçi oldu. Gözaltina alinan öfkeli sahisin olaydan önce uyusturucu madde alip almadigini belirlenmesi için hastaneye götürülerek kan degerlerinin kontrol edilecegi ögrenildi.

Gözyaslari içinde birbirlerine sarilarak yanan evlerini izlediler

Herkesi saskina çeviren olayda, babalari tarafindan atese verilen evden canlarini zor kurtaran evin hanimi ile oglu evlerinin yanisini gözyaslari içinde birbirlerine sarilarak izlediler. Tamamen tahliye edilen binanin sakinleri olaydan sonra karakola giderek evi yakan sahistan sikayetçi oldular.
Kaynak: İHA