Görme Engelli Atlet Yusuf, Sevincini Mardin Valisi Demirtas Ile Paylasti

Türkiye Görme Engelli Paralimpik Yarismasinda 100 metrede 12 saniye 60 salise barajini 12 saniye 45 saliselik dereceyle tamamlayarak derece yapan ve milli takima seçilen 16 yasindaki albino olan ve görme engelli Yusuf Adigüzel, sevincini Mardin Valisi Mahmut Demirtas ile paylasti.

Görme Engelli Atlet Yusuf, Sevincini Mardin Valisi Demirtas Ile Paylasti
Dogustan albinizmli ve görme engelli atlet Yusuf Adigüzel babasi Seyhmus Adigüzel ile birlikte Vali Demirtas’i makaminda ziyaret etti. Vali Demirtas, milli takima seçilen ve dünya yarismalarinda Türkiye adina yarisma basarisini elde eden Yusuf Adigüzel’i tebrik ederek basarilarinin devamini diledi. Azmin karsisinda hiçbir engelin duramayacagini belirten Vali Demirtas, genç atlet Yusuf’un bunu bir kez daha gösterdigi söyledi.

Yusuf’un bu basarisinin kendilerini gururlandirdigini kaydeden Vali Demirtas, "Engelli sporcularimizi spor alaninda ve her alanda destekliyoruz. Bizler valilik ve büyüksehir belediyesi olarak Yusuf’un ve bütün sporcularimizin yanindayiz. Yusuf’un bu inanç ve azimle ülkemiz adina daha nice güzel basarilara imza atacagina inaniyorum. Basarilarinin daim olmasini diliyorum" dedi.

Vali Demirtas’a desteklerinden ötürü tesekkür eden Yusuf Adigüzel ve babasi Seyhmus Adigüzel ise, hayalleri olan milli takima seçilmekten büyük sevinç yasadiklarini belirterek, Türkiye’yi ve Mardin’i en güzel sekilde temsil etmek için ellerinden gelen tüm gayreti göstereceklerini söyledi.

Kaynak: İHA