Bitlis'te Içinde Han Otagi Bulunan Millet Bahçesi Yogun Ilgi Görüyor

Bitlis'in Ahlat ilçesinde, 1071 Sultan Alparslan Otagi'nin da içinde bulundugu millet bahçesi ziyaretçilerini agirliyor.

Ahlat'ta 400 bin metrekare alana sahip Çarho mevkisinde, bu yil Malazgirt Zaferi'nin 950. yil dönümünde açilisi gerçeklestirilen 150 bin metrekare uygulama alanina sahip millet bahçesi, ilçe sakinlerinin yani sira çevre il ve ilçelerden gelenler tarafindan ziyaret ediliyor.

Han otagini, çadirlari ve diger sosyal donatilarini gezen ziyaretçiler, hatira fotografi çektiriyor.

Ahlat Belediye Baskani Abdulalim Mümtaz Çoban, AA muhabirine, millet bahçesinin yogun ilgi gördügünü söyledi.

Çesitli üniversitelerden, "alanda kongre yapalim, misafirlerimizi agirlayalim" tekliflerinin geldigini aktaran Çoban, "Uluslararasi Türk Kültürü Teskilati (Türksoy) ile temasimiz oldu. Onlar burada devletlerin bazi kültürel ve sanatsal faaliyetlerini ortaya koymak için talepte bulundu. Bunun hazirliklarina basladik. Bu vesileyle han çadiri ve diger çadirlarimizi sökmedik. Köprüleri, hipodromu, etnospor ve güres alanlari, cami, kafeterya ve kiraathanesi ile hem milletimizin hem de turizme dayali ziyaretçilerimiz için ilgi odagi olmaya devam ediyor." diye konustu.

Gelecek yillara Iran'i, Orta Dogu'yu ve Türk dünyasini Anlat'ta agirlayacaklarini belirten Çoban, söyle devam etti:

"Ahlat yeni bir kongre merkezidir. Bu özelligiyle ortaya çikmaya basladi. Bu dönem 60 büyükelçiyi agirladik, 10 devletin mutfagini sergiledik. Bölgenin yildizi ve tarihteki stratejik önemini bugün de ortaya koyan Ahlat, bu gelismelerle ülkeye hizmete devam edecek. Festival döneminde yaklasik 50 bin kisiyi agirladik. Bu yogunluk halen devam ediyor. Yil sonuna kadar 200 bin kisinin Selçuklu Meydan Mezarligi ile millet bahçesini ziyaret etmesini bekliyoruz. Ahlat'ta sadece millet bahçemiz yok. Selçuklu Meydan Mezarligi, kalemiz, kümbetlerimiz, köprülerimiz, hanlarimiz ve hamamlarimiz var. Bölge zengin bir destinasyon. Van'a, Mus'a gelenler de Ahlat'i ziyaret ediyor. Cumhurbaskanimizin davetinin karsilik buldugunu görüyoruz ve kendisine sükranlarimizi belirtiyoruz."

Kaynak: AA