Nigde'de 'Avrupa Hareketlilik Haftasi' Etkinligi Düzenlendi

Nigde'de "Avrupa Hareketlilik Haftasi" dolayisiyla etkinlik düzenlendi.

Nigde Belediyesi ve Gençlik ve Spor Il Müdürlügünce düzenlenen etkinlikler kapsaminda, Vali Yilmaz Simsek, AK Parti Nigde Milletvekili Selim Gültekin, Belediye Baskani Emrah Özdemir, il protokolü ve vatandaslar, Derbent Kavsagi'ndan Yeni Çarsi'ya kadar bisiklet sürdü.

Burada devam eden etkinliklerde, katilimcilar, futbol, tenis, badminton, okçuluk ve bilek güresi gibi farkli sporlari yapti.

Vali Simsek, gazetecilere yaptigi açiklamada, "Avrupa Hareketlilik Haftasi" dolayisiyla çesitli etkinlikler düzenledigini söyledi.

Sporu yasamin bir parçasi haline getirmeyi amaçladiklarini belirten Simsek, "Özellikle ise gidip gelirken yürümek, bisiklet veya toplu tasima araci kullanmak önemli. Bunu tercih ettigimiz takdirde, hem saglikli olacagiz hem de atmosfere daha az sera gazi birakilmis olacak. Çünkü daha az araç kullanmis olacagiz." ifadelerini kullandi.

Belediye Baskani Emrah Özdemir ise bu tür etkinlerle vatandaslara sporu hatirlatmaya çalistiklarini aktardi.

Bu günleri firsata çevirmek istediklerini dile getiren Özdemir, "Geçtigimiz hafta Dünya Temizlik Günü'ydü. Hep birlikte sehrimizi ve dogayi temizledik. Bu gün de sehrimizin ana caddesinde bisiklet sürdük ve çesitli etkinlikler yapiyoruz. Belediye olarak 2022 yilindan itibaren bisiklet ve kosu yollarini spor tesisi sayisini artiracagiz." diye konustu.

Kaynak: AA