Macaristan'daki Dünya Avcilik Ve Doga Fuari'nda Türkiye'nin Standina Yogun Ilgi

Macaristan'in baskenti Budapeste'de düzenlenen Dünya Avcilik ve Doga Fuari'nda, Türkiye'nin ve Türk Konseyi'nin standi büyük ilgi görüyor.

Hungexpo Fuar Merkezi'nde düzenlenen fuara, Tarim ve Orman Bakanligi Doga ve Milli Parklar Genel Müdürü Ismail Üzmez, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey ve Türkiye'nin Budapeste Büyükelçisi Ahmet Akif Oktay katildi. Heyet, Türkiye ve Türk Konseyi'nin standini ziyaret etti.

Üzmez, AA muhabirine yaptigi açiklamada, Türkiye'nin biyoçesitlilik ve endemik tür açisindan zengin bir ülke oldugunu animsatarak, birçok devletin katildigi fuarda yer almanin önemine degindi.

Türkiye'nin doga turizmini, biyoçesitliligini, sulak alanlarini ve genel olarak bu alandaki taninirligini artirmak için çalistiklarini kaydeden Üzmez, Türk standina gösterilen ilgiden memnun olduklarini da sözlerine ekledi.

Türk Konseyi Macaristan Temsilcilik Ofisi Direktörü Büyükelçi Prof. Dr. Janos Hovari ise Türk Konseyi olarak katildiklari fuarda dogayi koruma konusunu ön plana çikardiklarini ve Türk dünyasi ile Macaristan arasinda bu alanda da is birligi yapmak için adimlar atacaklarini aktardi.

Toplam 50 ülke katildigi Dünya Avcilik ve Doga Fuari, 25 Eylül-14 Ekim'de ziyaretçileri agirlayacak.

Kaynak: AA