Hamas, Irak'in Israil Ile Normallesmeyi Reddetmesini 'Takdirle' Karsiladi

Filistin Islami Direnis Hareketi Hamas, Irak'in Israil ile normallesmeyi reddettigi yönündeki açiklamalarini takdirle karsiladigini açikladi.

Hamas Sözcüsü Hazim Kasim, AA muhabirine, Irak'in Israil ile normallesmeyi reddetmesini degerlendirdi.

Kasim, "Irak'in Filistin davasinin yaninda olmasini, liderlerin ve halkin normallesmeyi reddetmesini takdirle karsiliyoruz." dedi.

Irak'in hep Filistin davasinin ve Filistinlilerin isgale karsi mücadelesinin yaninda oldugunu belirten Kasim, bölgedeki tüm ülkeleri normallesmeyi reddetmeye ve Filistin halkinin yaninda olmaya çagirdi.

- Irak hükümeti, Israil ile normallesme içerikli toplantilari reddettigini açiklamisti

Erbil'de dün asiret mensubu olduklari iddia edilen bir grup, Irak’in da diger bazi Arap ülkeleri gibi Israil ile iliskiler kurmasini istemisti.

Irak Basbakanligindan yapilan yazili açiklamada, "Irak hükümeti olarak, Erbil'de bazi asiret temsilcilerinin Israil ile normallesme siari için yaptigi gayri yasal toplantilari kesinlikle reddediyoruz." ifadesi kullanilmisti.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Içisleri Bakanligi ise Israil ile normallesme içerikli toplantinin, IKBY hükümeti bilgisi dahilinde gerçeklesmedigini belirterek, toplantiyla ilgili gerekli islemlerin baslatilacagini duyurdu.

Kaynak: AA