CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu Izmir'de Üniversite Ögrencileriyle Bulustu Açiklamasi

'Benim sadece sizlere degil, benim bu ülkenin halkina sözüm var. Degil 19 yil, 1 yilda Türkiye'de yurt sorununu çözecegim'

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Izmir'in Balçova ilçesinde üniversiteyi kazanan ögrencilerle bir araya geldi.

Kiliçdaroglu, Balçova Belediyesinin üniversiteyi kazanan ögrencilere dizüstü bilgisayar ve plaket dagitimi için Spor Kompleksi'nde düzenledigi törene katildi.

Kiliçdaroglu, burada yaptigi konusmada, gençlerin Türkiye'nin sorunlarini iyi bildigini söyledi.

Gençlerden hiçbir zaman umutsuzluga kapilmamalarini isteyen Kiliçdaroglu, "Bazen gençler, yurt disina gidebilirim, daha iyi olanaklar saglayabilirim diye düsünüyor. Size sözüm söz. Türkiye'de yasanacak ve çalisacak ortami size saglayacagim. Bundan emin olmanizi isterim. Eger bizim babalarimiz, dedelerimiz milli Kurtulus Savasi'ni en zor kosullarda verdilerse ve bu güzel Türkiye'yi bize ve size armagan ettilerse, bizim umutsuzluga kapilma hakkimiz yok." dedi.

Kiliçdaroglu, gençlerle Türkiye'yi büyütmeyi, demokrasiyi ve sevgiyi güçlendirmeyi hedeflediklerini aktararak, söyle konustu:

"Sizi ayristirmak isteyebilirler, kavganin ortasina çekmek isteyebilirler. Sagduyu ile hareket edecegiz. Herkesi kucaklayacagiz her düsünceye saygi gösterecegiz ve göreceksiniz Türkiye'nin çözülmeyecek sorunu yok. Onlar 19 yilda yurt sorununu çözemediler. Benim sadece sizlere degil, benim bu ülkenin halkina sözüm var, degil 19 yil, 1 yilda Türkiye'de yurt sorununu çözecegim. Bir ülke kaynagini öncelikle çocuklari için harcar. Asil para harcanacaksa gelecegimiz olan evlatlarimiz için harcanmasi lazim."

Yüz binlerce üniversite mezunu genç issizin geçinemedigini kaydeden Kiliçdaroglu, "Gençler bazen sokaklarda kameralarin önüne çikiyor, issiz olduklari için sikayet ediyor geçinemediklerini, zor kosullardan yasadiklarini söylüyorlar. Yandan bir dayi geliyor 'Göster cep telefonunu.' diye atarlaniyor. Bugün devletin yöneticileri de ayni pozisyonda." dedi.

Kiliçdaroglu, üniversite egitimi almak için kredi alanlarin büyük bölümünün issiz ve icralik oldugunu söyledi.

Iktidara geldiklerinde ögrencilerin kredi borç faizlerini sileceklerini kaydeden Kiliçdaroglu, "Mezun olup is bulduklarinda sadece ana paralarini alacagiz." dedi.

CHP'li belediye baskanlarinin gençlere destek verirken engellendigini ve haklarinda sorusturmalar açildigini da savunan Kiliçdaroglu, "Gençler size sözüm var onlarin feristahi gelse yolumuzdan dönmeyecegiz." dedi.

Balçova Belediye Baskani Fatma Çalkaya ise her çocugun egitim hakkindan esit yararlanmasi için tüm imkanlarini seferber ettiklerini söyledi.

Ögrenciler adina konusma yapan Ege Özaltun, gençler olarak Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün mirasina sahip çikacaklarini kaydetti.

Konusmalarin ardindan Kemal Kiliçdaroglu, Yüksekögretim Kurumlari Sinavinda (YKS) ilk 3'e giren ögrencilere plaket ve hediyelerini takdim etti.

Ilçedeki 460 ögrencinin dizüstü bilgisayar aldigi törende, Balçova Kiz Ögrenci Yurdunda kalan kiz ögrenciler, Kiliçdaroglu'na 2011 yilinda yurdun açilisi sirasinda çekilmis fotografi hediye etti.

Törene, CHP Genel Baskan yardimcilari Ali Öztunç, Faik Öztrak, Onursal Adigüzel, Gülizar Biçer Karaca, Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer ile ögrenciler katildi.
Kaynak: AA